Traiul românesc

6 Noi

Un subiect de mare actualitate se poate considera şi modul de trai al românilor. Cred că pretutindeni această discuţie este de un real interes. Cum pot face să trăiesc mai bine ? Eu ca persoană, cei apropiaţi şi tot aşa ajungând să-ţi pese de întreaga suflare românească. Idei multe , păreri contradictorii, dar în aceeaşi măsură potrivite pentru dezvoltarea României. Fie că necesită o creştere economică, o modernizare a principiilor şi totodată a infrastructurii e oarecum dificil. Marile decizii nu vin de la populaţia de rând ci acolo la puterea de sus. Aici mă refer bineînţeles la politicieni. Cei cu dragoste de ţară şi gata mereu să ajute. Să fie oare adevărat ? Mă întreb ce înseamnă pentru unii banul şi îmi vin în minte diverse răspunsuri. Dacă el te conduce atunci normele tale morale au un semn de exclamare. Până la urmă politicienii ce preferă ? Sigur aici las liber …

Ce ţară era România înainte de ’89 şi cum arată acum…. Deplorabil… Aş începe cu ceva ce consider important : lipsa locurilor de muncă.  Cum se explică faptul că termini o facultate şi nu ai unde să te angajezi. Sau găseşti ceva dar salariul e mizerabil. Comparativ cu situaţia actuală ,înainte totul se asigura, se planifica. Ai finalizat studii de specialitate ai un post asigurat. Nimeni nu rămânea fără servici.

E adevărat că funcţionau diverse uzine, întreprinderi iar mediul era propice. Acum s-a distrus în mare măsură totul. Rămân simple amintiri şi locuri pe unde încă mai resimţi aerul de trudă şi în acelaşi timp încărcat de bucuria unei experienţe favorizante.

Sistemul politic românesc este văzut ca fiind defect. Se caută vinovaţi. Da de la şcoală porneşte, acolo nu i-a învăţat, nu ştiu, profesorii sunt de vină…. Foarte cunoscut sună, dar cât de real este ? Pentru a te conduce în viaţă nu ai nevoie de o anumită ecuaţie sau o expresie anume, ai nevoie doar de caracter. Se ştie că dacă preferi să fii cinstit şansele tale de reuşită se cam minimizează. Corupţia este un factor cunoscut şi comentat mai mereu. Tu pleci ca o persoană simplă, dar influenţa de grup sau sistem te face să reacţionezi ca atare. Te adaptezi şi readaptezi. În acest context e greu pentru România să ofere un trai mai bun.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dacă ţi-a plăcut, te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: