Violența

6 nov.

Violenţa, în sens generic, semnifică utilizarea forţei şi a constrângerii de către un individ, grup sau clasă socială, în scopul impunerii propriei voinţe asupra altora. Amploarea violenţei în familie constituie una dintre cele mai grave probleme sociale cu care se confruntă societăţile contemporane, inclusiv România.

Înainte de a discuta despre acest subiect, vă rog, urmăriţi acest video :

Violenţa „domestică” se manifestă în diferite moduri: maltratarea partenerului, abuzul, molestarea copiilor, agresiuni verbale, vătămare corporală şi multe altele. Groaznic, părerea mea. Nemulţumirile tale le foloseşti ca armă împotriva celor dragi. Fie că eşti influenţat de consumul excesiv de alcool, lipsa banilor sau chiar un oarecare simţ de  disconfort faţă de cei din jurul tău, tot ceea ce se petrece ulterior este dramatic. Nu poţi să te stăpâneşti şi parcă transformi totul întrun scenariu greu de digerat de societate. Unii aleg să se vindece de acest viciu, alţii continuă la nesfârşit , până comit o tragedie. Cei care sunt puşi în postura agresatului ori acceptă tacit acest „tratament”  ori  iau măsuri. Alertează organismele specializate de apărare, participă la acţiuni de educare pentru a învăţa cum să evadeze din coşmar. Valabil şi pentru agresori participarea la astfel de întâlniri de socializare în care să-şi depăşească forţa care îi menţine întro stare derizorie.

Mă gândesc că, poate, cel mai bine ar fi  ca violenţa să nu fie niciodată tolerată. Să nu se uite că acel comportament pe care îl vede copilul în familie îl imită foarte bine spre mai departe. Ar fi drastic dacă s-ar promova doar violenţă.

În încheiere, un  videoclip sugestiv:

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: