Roșiile

7 Noi

Prima roșie s-a copt în urmă cu trei mii de ani în Peru, sub soarele  Anzilor Cordilieri. Maiașii sunt cei dintâi care le-au mutat din sălbăticie în grădină, transformându-le în hrană. De la ei, legumele purpurii au migrat și la alte popoare preistorice ale Americii de Sud, răspândindu-se pe întreg continentul. În Europa, roșiile au ajuns târziu, abia prin secolul 17, aduse de către conchistadorii spanioli. În secolul al XIX-lea, au devenit un aliment uzual, pentru că acum, la începutul mileniului III, să dobândească o nouă celebritate, de data asta nu ca aliment, ci ca medicament. Studii-gigant, realizate în premieră pe zeci de mii de subiecți, au dovedit, în mod elocvent, efectele terapeutice ale roșiilor. Rezultatele cercetărilor sunt de-a dreptul uluitoare: roșiile previn și vindecă boli cărora, după decenii de cercetări, medicina oficială nu le-a venit de hac.

Beneficii

  • În domeniul produselor alimentare și al cercetărilor privind fitonutrienți, nimic nu a fost mai în vogă decât studiile privinf licopenul din tomate. Acesta reprezintă o protecție suplimentară împotriva cancerului (în special pentru cel de colon, pulmonar, pancreatic) . Proprietățile acestuia sunt sporite în special atunci când se consumă alături de alimente bogate ân lipide, cum ar fi avocado sau ulei de măsline,
  • Tomatele sunt o foarte bună sursă de fibre, care au un rol demonstrat de reducere a  nivelului de colesterol și de păstrare a glicemiei la un nivel optim. O cană de roșii proaspete va oferi 57,3 % din doza zilnică de vitamina C, 22,4 % din doza zilnică de vitamina A și 7,9 % din doza zilnică pentru fibră.

Diverse

  • Italienii numesc roșiile pomo d ‘oro adică ” mărul de aur”  deoarece specia de roșii pe care au avut-o la început plantată era de culoare galbenă,
  • Francezii le numeau „pomme d’ammour „,adică” mărul dragostei” având în vedere că la început s-a considerat că are proprietăți afrodisiace.

Sursă : 12

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dacă ţi-a plăcut, te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: