Tenisul de câmp

7 Noi

Tenisul de câmp este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.

Originar din Anglia, la sfârşitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate din clasele superioare.

Tenisul este acum un sport olimpic şi este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe ţări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului „tie-break„, regulile sale au rămas neschimbate din 1890.

Istorie

Tenisul ca sport modern are două origini. Între anii 1859 şi 1865, [Harry Gem] şi prietenul său Augurio Perera au dezvoltat un joc care combina elemente de rackets şi jocul spaniol pelota. În 1874, împreună cu doi doctori de la Warneford Hospital, au fondat primul club de tenis din lume pentru a juca pelota pe gazonul din spatele hotelului Manor House. The Courier din 23 iulie 1884 a evidenţiat unul dintre primele turnee de tenis, care s-a desfăşurat pe terenurile de la Shrubland Hall.

În decembrie 1873, Walter Clopton Wingfield a inventat un joc similar, pentru amuzamentul invitaţilor săi la o petrecere în grădina de pe proprietatea sa de la Nantclwyd, în Llanelidan, Wales. Jocul său avea la bază vechiul sport de tenis în sală, Jeu de paume. Conform istoricilor moderni ai tenisului, şi terminologia tenisului modern derivă din acea perioadă, deoarece Wingfield a împrumutat şi numele şi o mare parte a vocabularului francez al tenisului regal şi le-a aplicat noului joc.

Primele campionate de la Wimbledon, Londra, au avut loc în anul 1877. În 21 mai,1881, s-a format Asociaţia naţională a tenisului de câmp a Statelor Unite ale Americii (în prezent poartă denumirea de United States Tennis Association) pentru a standardiza regulile şi a organiza competiţii. Campionatul naţional american de tenis masculin la simplu, sau U.S. Open, s-a organizat pentru prima dată în 1881 la Newport, Rhode Island. Campionatul naţional american de tenis feminin la simplu s-a organizat pentru prima dată în 1887. Tenisul a fost un sport popular şi în Franţa, unde s-a organizat pentru prima dată turneul French Open în 1891. Astfel,WimbledonU.S. OpenAustralian Open, şi French Open (care datează din 1905) au devenit şi au rămas cele mai prestigioase evenimente în tenis. Împreună, aceste patru competiţii poartă denumirea de Grand Slam (un termen împrumutat din bridge).

Turnee profesioniste

Grand Slam

În circuitul profesionist de tenis sunt patru turnee de Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open.

Masters Series 1000

Circuitul Masters Series 1000 cuprinde nouă turnee anuale, care se vor reduce la opt din 2009. În prezent turneele se desfăşoară în Europa şi America de Nord şi sunt organizate de ATP (Asociaţia Tenismenilor Profesionişti).

International Series Gold cuprinde 9 turnee. Acestea sunt mai puţin prestigioase decât turneele Grand Slam şi Masters Series dar mai prestigioase decât cele din International Series.

International Series cupinde 44 de turnee. Sunt turneele cel mai puţin prestigioase din circuitul ATP.

În final un video cu un jucător român care îmi place foarte mult : SIMONA HALEP

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dacă ţi-a plăcut, te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Sursă

Reclame

Un răspuns to “Tenisul de câmp”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Toată lumea poate face ceva | Zâmbetul Soarelui - 05/06/2016

    […] a continuat să joace tenis în timpul facultăţii, încheindu-şi cariera cu 22 de victorii şi 11 înfrângeri. Mai târziu […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: