Vasile Dănăilă Pazvante

7 Noi

Vasile Dănăilă Pazvante

„Sper ca din darul meu să se poată înfrupta cât mai mulţi oameni spre bucuria şi mulţumirea noastră a tuturor.”

Colţul de Rai tecucean sau „Parcul lui Pazvante” este o autentică oază de verdeaţă predestinată recreerii şi bucuriei de a trăi…

Viaţa lui Vasile Dănăilă Pazvante se deosebeşte de cea a omului de rând. Înzestrat fiind cu o fire rebelă, atunci când s-a văzut ajuns oaia neagră a familiei, el a părăsit brusc satul natal Barcea şi s-a aciuat la Constanţa în mediul copiilor care dormeau în gară. Pe parcurs, după ce a împlinit 15 ani, avea să fie solicitat la vopsirea braţelor macaralelor din port. Face armata la Marină unde, din cauza comportamentului neadecvat, este declarat clasat.

Se însoară cu “cea mai frumoasă şi mai deşteaptă fată” din comuna Barcea dupa care lucrează o vreme la întreprinderile din Tecuci. Din primavara anului 1984, începe să arendeze terenuri agricole prin diverse zone ale Munteniei pe care cultiva pepeni sau legume. Ca “legumicultor independent”, la Viziru, a reuşit să-l impresioneze pe Ion Ceauşescu, motiv care l-a determinat pe acesta să-l invite la una din şedinţele Ministerului Agriculturii, pentru a-l da drept exemplu specialiştilor din fermele statului.

În toamna anului 1989, încearcă să treacă în mod fraudulos frontiera din vestul ţării, dar este prins de grăniceri, bătut şi închis la Oradea. În ziua de 21 decembrie 1989, la Revoluţie, avea să conducă grupul celor porniţi să răstoarne puterea comunistă din Tecuci. Odată deschise graniţele ţării, Vasile Pazvante reuşeşte să obţină paşaportul cu numărul 1 din judeţ, prilej cu care avea să înceapă un benefic “pelerinaj” prin Europa. Cu “năzbâtia” (alba-neagra), el străbate, timp de 5 ani, ţări precum: Ungaria, Germania, Belgia, Suedia, Franţa, Grecia etc. Între timp, în anul 1992, cu banii câştigaţi la jocurile de noroc din afară, întemeiază  SC “VIVAS” SRL- Tecuci, care preia în administrare o mica parte din parcul central al urbei aflat în paragină.

În anul 1994, primind viza ca “om de afaceri”, ajunge în S.U.A. unde reuşeşte să se impună cu acelaşi “joc sportiv românesc” la Los Angeles, Santa Monica, cât şi în alte oraşe mari din această ţară. După diverse “cantonamente” şi “recompense” pe măsura “eforturilor”, el şi-a propus să se stabilească definitiv la Tecuci. În ultimii 6 ani (dupa ce s-a zbătut să obţină concesionarea  integrală a parcului), Vasile Pazvante s-a preocupat îndeaproape de amenajarea, îmbogaţirea cu noi elemente decorative şi înfrumuseţarea vechii grădini publice tecucene pe care a reuşit să o transforme într-un veritabil Colţ de Rai (devenit astăzi singurul brand viabil al localităţii), vizitat de nenumăraţi turişti din ţară şi străinătate. Tot aici, el a amenajat şi primul muzeu al florilor de mână în aer liber din România şi de pe mapamond. În anul 2007, s-a înscris în Partidul Verzilor, ajungând Preşedinte al puternicii organizaţii locale.

În primavara anului următor, a câştigat bătălia primului tur al alegerilor pentru funcţia de primar al oraşului, iar în prezent îşi exercită cu responsabilitate functia de consilier în cadrul Consiliului Local Tecuci. Vasile Pazvante, om cu credinţă în Dumnezeu şi cu iubire faţă de aproapele său, s-a remarcat prin diverse acţiuni de binefacere şi sponsorizări ale unor importante acte de cultură.  Pentru meritele sale, acesta a fost distins cu numeroase diplome de merit sau excelenţă, iar în 2007, 2008 si 2009 a fost desemnat ca Gospodar şi Politician al anului de către publicaţia gălăţeană “Realitatea”. În august 2010 a fost numit Cetăţean de Onoarea de catre Primăria oraşului Tecuci şi în luna octombrie i s-a atribuit titlu de Membru de Onoare al Academiei Balcanice de Ştiinţă, Cultură Liberă şi Dezvoltare Durabilă, Sofia, Departamentul România. Acesta este Vasile Dănăilă Pazvante, omul care s-a vânturat prin lume, însuşindu-şi o experienţă dură de viaţă şi care, acum, se ambiţionează să adauge un plus de frumuseţe Tecuciului.

Mai multe informaţii : aici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: