Gândește-te la următoarele exemple

5 Iun
 • După primul test în fața camerei de luat vederi, Fred Astaire a primit următoarea evaluare de la directorul MGM(datată 1933): ” Nu știe să joace! Are un început de chelie! Știe să danseze cât de cât!  ” Astaire a păstrat această evaluare toată viața. A pus-o într-un chenar și a păstrat-o deasupra șemineului din casa sa din Beverly Hills.
 • Un expert a spus despre Vince Lombardi: ”  Nu dispune decât de cunoștințe minime legate de fotbal. Este lipsit de motivație „.
 • Socrate a fost numit:” Un corupător imoral al tinerilor  „.
 • Când Peter J. Daniel era în clasa a patra, învâțătoarea sa, doamna Philips, îi repeta frecvent:” Peter J. Daniel, ești un măr putred printre cele bune și nu vei realiza niciodată nimic în viață  „. Peter a fost de-a dreptul incult până la vârsta de 26 de ani. Un prieten i-a citit într- o seară cartea lui Napoleon Hill, Folosește-ți mintea pentru a te îmbogăți. La ora actuală, el deține în proprietate colțurile străzilor în care obișnuia să se bată altădată și tocmai și-a publicat ultima sa carte, intitulată Doamna Philips, ați greșit!
 • În tinerețe, Louisa May Alcott, autoarea bestsellerului Femeile mici , a fost îndemnată de  propria sa familie să se facă servitoare sau croitoreasă.
 • Beethoven nu cânta foarte bine la vioară și prefera să își cânte propriile compoziții în loc să își perfecționeze tehnica. Exasperat, profesorul lui de vioară i-a spus că nu valoarează doi bani ca și compozitor.
 • Părinții celebrului cântăreț de operă Enrico Caruso și-ar fi dorit ca fiul lor să se facă inginer. Propriul lui profesor de canto i-a spus că nu are deloc voce și deci nu va putea cânta nicodată pe șcenă.
 • Charles Darwin, creatorul Teoriei Evoluției, a renunțat la cariera sa medicală pentru a se dedica cercetării. Propriul său tată i-a spus:”  Nu-ți pasă decât de câini și de șoareci „. În autobiografia sa, Darwin povestește: ” Toți profesorii mei și propriul meu tată m-au considerat un băiat banal, cu un intelect mult sub nivelul mediu  „.
 • În tinerețe, Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar din cauză că îi lipseau ideile. În anii care au urmat, el a început diferite afaceri, dar a dat faliment de mai multe ori înainte de a construi Disneylandul.
 • Profesorii lui Thomas Edison obișnuia să spună despre el că este prost pentru a învăța vreodată ceva.
 • Albert Einstein nu a vorbit deloc până la vârsta de patru ani și nu a învățat să citească decât la șapte ani. Profesorul lui l-a descris ca fiind: ” Încet la minte , nesociabil și veșnic pierdut în reveriile sale prostești  „. Școala Politehnică  din Zurich a refuzat să îl admită.                                             citat-albert-einstein-01
 • În timpul școlii, Louis Pasteur a fost un elev mediocru, iar la chimie a ieșit pe locul 15 din 22 de elevi.
 • Isaac Newton a avut note foarte mici în școala generală.
 • Tatăl sculptorului Rodin a spus despre fiul său: ”  Am un idiot în loc de fiu „. Descris ca fiind cel mai slab elev din școală, Rodin a dat de patru ori la facultatea de artă înainte de a fi admis. Propriul lui unchi îl considera imposibil de educat.
 • Lev Tolstoi, autorul celebrului roman Război și pace, a fost dat afară din facultate, fiind considerat ” incapabil și nedoritor să învețe „.
 • Celebrul dramaturg Tennessee Wiliams s-a înfuriat când piesa sa , Eu, Vasha, nu a fost aleasă să fie jucată în urma competiției desfășurate la ora sa de literatură engleză de la Universitatea din Washinton. Profesorul lui și-a amintit mai târziu că Williams a denunțat vehement inteligența evaluatorilor care i-au respins piesa.
 • Angajatorii lui E.W. Woolworth de la magazinul la care a lucrat în tinerețe l-au dat afară, spunând despre el că nu are suficient bun simț pentru a-și servi cum trebuie clienții.
 • Henry Ford a dat faliment de cinci ori înainte  de a avea în sfârșit succes.
 • Babe Ruth, considerat unanim de istoricii sportului drept cel mai mare atlet al tuturor timpurilor și care a stabilit recordul absolut și nedepășit al timpului de alergare pe terenul de joc ( home run  ), a stabilit inclusiv cel mai mare record pentru lovituri ratate ( strikeouts  ).
 • Winston Churchill a fost lăsat repetent în clasa a șasea. Până să devină prim ministru al Marii Britanii, la 62 de ani, el a dus o viață plină de rateuri și eșecuri. Churchill nu și-a adus marea contribuție la bunul mers al acestei lumi decât în anii senectuții.
 • Nu mai puțin de 18 edituri au respins povestioara în 10.000 de cuvinte a lui Richard Bach despre un pescăruș care ” zboară  „, intitulată Pescărușul Jonathan Livingston, înainte ca editura Macmillan să se decidă în sfârșit să o publice în anul 1970. Până în anul 1975  cartea s-a vândut în peste șapte milioane de exemplare numai în Statele Unite.
 • Richard Hooker a lucrat timp de șapte ani la romanul lui umoristic de război, M*A*S*H*, după care a fost respins de 21 de edituri înainte ca editura Morrow să se decidă să i-l publice. Romanul a devenit peste noapte un bestseller, generând  un film și un serial de mare succes.                    Citate-Charles-Darwin

Cartea: Supă de pui pentru suflet

Autori: Jack CANFIELD, Mark V. HANSEN

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dacă ţi-a plăcut, te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anunțuri

Un răspuns to “Gândește-te la următoarele exemple”

 1. picmondeea 06/06/2014 la 12:42 pm #

  Reblogged this on Blogul caprei Sniti and commented:
  Esecurile sunt doar o lectie 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: