Secretul fericirii

29 Iun

Cu mulţi ani în urmă, trăia în India un înţelept despre care se spunea că păstra într-un cufăr fermecat un mare secret care îl făcea să fie un învingător în toate aspectele vieţii sale, motiv pentru care era considerat bărbatul cel mai fericit din lume.Mulţi regi, invidioşi, îi ofereau putere şi bani şi au încercat chiar să îl fure pentru a obţine cufărul, dar totul era în zadar. Cu cât încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiţi, pentru că invidia nu îi lăsa să trăiască. Vremea se scurgea şi înţeleptul era pe zi ce trecea mai fericit.

Într-o zi, a venit în faţa lui un copil şi i-a zis:

– Domnule, şi eu vreau să fiu imens de fericit ca dumneata. De ce nu îmi arătaţi ce trebuie să fac ca să găsesc fericirea?

Înţeleptul, văzând simplitatea şi puritatea copilului, i-a spus:

– Ție îţi voi arăta secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent! De fapt, sunt două cufere unde ţin secretul fericirii. Acestea sunt: mintea şi inima mea. Şi marele secret nu e altul decât o serie de paşi pe care trebuie să îi urmezi de-a lungul vieţii. 

Primul este să ştii că există prezenţa lui Dumnezeu în fiecare lucru şi de aceea trebuie să iubeşti şi să îi mulţumeşti pentru toate lucrurile pe care le ai şi care ţi se întâmplă. 

Cel de-al doilea este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi, când te trezeşti şi când te culci, trebuie să afirmi: eu sunt important, eu valorez, eu sunt capabil, sunt inteligent, sunt afectuos, aştept mult de la mine, nu există obstacol peste care să nu pot trece. Acest pas se numeşte creşterea încrederii în sine. 

Al treilea constă în a pune în practică tot ce spui că eşti: dacă tu crezi că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă te gândeşti că eşti capabil, fă ceea ce îţi propui; dacă te gândeşti că eşti afectuos, exprimă-ţi afecţiunea; dacă tu crezi că nu există obstacole pe care să nu le poţi trece, atunci stabileşte-ţi scopuri în viaţă şi luptă pentru ele până când le atingi. Acest pas se numeşte motivaţie. 

Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ce este; el şi-a atins scopul! Atinge-le şi tu pe ale tale! 

Cel de-al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiună nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; lasă legile lui Dumnezeu să facă dreptate, iar tu…, iartă şi uită! 

Pasul şase constă în a nu lua lucrurile care nu-ţi aparţin. Aminteşte-ţi că, în conformitate cu legile naturii, mâine îţi vor lua şi ţie ceva mai de preţ.

Al şaptelea pas este să nu maltratezi pe nimeni; toate fiinţele pământului au dreptul de a fi respectate şi iubite.

Şi ultimul, să te trezeşti mereu cu zâmbetul pe buze, să observi în jurul tău şi să descoperi în fiecare lucru partea bună şi frumoasă. Gândeşte-te cât eşti de norocos să ai tot ce ai! Uită-te la persoane, descoperă-le calităţile şi oferă-le secretul pentru a triumfa! Astfel vor fi fericite. După cum puteţi vedea, ceea ce regii şi cei puternici îşi doreau, se afla la îndemâna lor.

Taj Mahal

Anunțuri

Un răspuns to “Secretul fericirii”

 1. World of Solitaire 08/07/2014 la 4:25 pm #

  Reblogged this on Madi şi Onu Blog and commented:
  Vreau sa inteleg, cat este proportia de fericire, in minte si cat in inima.
  Cu alte cuvinte, unde este legea atractiei? in filozofia postului.
  Mulţumesc, Sorina!
  Onu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: