Apă pe Marte vs Apă pe Pământ

1 Oct

A sosit prima zi de Octombrie şi vă invit să explorăm, împreună, idei multiple despre apă. Un start nou, informaţii noi, perspective noi… Prea multă repetiţie, haideţi să vedem cum vă îmbogăţeşte, cu informaţie utilă, subiectul de astăzi.

Se pare că nevoia de curiozitate nu a încetat niciodată la oameni. Lucru pe deplin benefic, deoarece astfel s-au realizat marile descoperiri ale lumii. Fie că vorbim de ştiinţă, tehnologie, artă etc.

Cea mai recentă cercetare vine de la NASA( Agenţia Aerospaţială Americană) şi indică existenţa apei în formă lichidă  pe Marte.  Pârâuri sărate!  Ce înseamnă acest lucru? Dovada clară a un progres măreţ pentru omenire.  Lucruri care până mai ieri, erau imposibile, prind contur spre realizare. În curând savurăm primul pahar cu apă de pe Planeta Roşie ?

evidence-of-water-found-on-mars-5652760466817024.2-hp

 

 

Până ajungem acolo, să discutăm despre apa potabilă de pe Pământ, cel românesc. Înţelepciunea populară spune că apa unui izvor de munte este sănătate curată. Simbolul  acesteia este fântana. Bun. Dar câte din proprietăţile apei pure(de izvor) le regăsim şi astăzi ?

Întrebarea mă trimite cu gândul la întâmplări din adolescenţă. Deseori, îmi vizitam bunicii ce locuiesc într-o zonă din judeţul Iaşi, la ţară. Întâlnirea cu ei era mereu o bucurie. Printre activităţile ce le făceam împreună, se numără şi aducerea apei de la o „fântână specială”, ziceau ei.  Era situată la depărtare de sat, alături de o pădure. Gustul era desăvârşit, făcea diferenţa. Avea impact de la sănătate şi  până la calitatea  bucatelor gătite de  bunica.  Şi , deseori când îmi mai ajutam bunicii, cu  treabă, recompensa cea mai bună era un pahar din acea apă. Simţeam că îmi dă, cu adevărat,  putere.  Şi pentru ei a fost un sprjin mereu, deoarece, la cei peste 80 de ani, încă se menţin bine, din punct de vedere al sănătăţii.

Mai târziu, după ce am ieşit de pe băncile facultăţii de informatică şi m-am angajat, iată ce s-a întâmplat. Într-o dimineaţă, am fost anunţată de manager că mi se dă în responsabilitate un anumit proiect. Era important pentru mine. Am primit vestea cu emoţie şi am avut nevoie de un pahar cu apă. Merg la watercooler-ul din companie şi mă autoservesc. Prima înghiţură a avut efect. Semăna la gust cu apa din fântâna bunicilor. Nu e nevoie să mai spun, că m-am revigorat imediat, dovadă a calităţii lichidului.

M-am uitat pe etichetă să văd firma producătoare, era vorba de La Fântâna. Merg la calculator după detalii.

La-FântânaLa Fântana este cel mai important furnizor de servicii de aprovizionare cu apă de izvor, apă îmbuteliată şi cafea pentru companii şi un distribuitor major pentru Horeca de produse şi echipamente pentru cafea. Cu o expertiză de 16 ani în servicii B2B, La Fântâna este liderul pieţei de apă în sistem watercooler şi purificator în România şi în Serbia şi deţine cea mai importantă infrastructură logistică, cu acoperire naţională.”

Nu întâmplător am găsit acest produs. Îşi merită pe deplin investiţia, deoarece aduce valoare  în viaţa oamenilor, indiferent de contextul în care se află.( ex. angajaţi ai companiei, membrii familiei etc.). Personal, recomand  această apă minunată.

Pun punct aici poveştii rememorate, însă să nu uităm şi că orice persoană conţine apă.

apa-in-organism

 

 

Din moment ce iei asta în considerare, te orientezi spre o hidratare corectă. Adică, te conformezi uşor îndemnului :Mai bea și tu niște apă, pentru a evita situaţii de genul acesta:

Închei aici, cu speranţa că v-am oferit informaţii utile în explorarea ideile multiple despre apă.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ţi-a plăcut ? Te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Anunțuri

2 răspunsuri to “Apă pe Marte vs Apă pe Pământ”

  1. racoltapetru6 01/10/2015 la 2:44 pm #

    Pornind doar de la titlu, doar o presupunere: și pe Pământ va mai fi apă cu mult după dispariția vieții.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: