Cadoul aromat cu esenţă de 500 de ani

6 oct.

Aseară am avut parte de o surpriză foarte reuşită. Despre ce este vorba ? Povestea începe cu sunetul discret al  telefonului meu mobil. Răspund şi la celălalt capăt se aude vocea prietenei mele, Elena. Ciulesc bine urechile.

urechi-ciulite

Era nespus de entuziasmată şi-mi spune următoarele: ” Sorina, eu şi Alex te aşteptăm pe la noi, la ora 19. Avem o surpriză pentru tine. Ştim că sărbătoreşti 4 ani de blog.  Îţi dăm şi un indiciu format din cuvintele: Turcia, cafea şi tradiţie. Pe curând.” Apelul se termină brusc şi eu  sunt pe gânduri. Wow , ce gest frumos din partea lor. Hmm, când întâlneşti Turcia, cafea şi tradiţie în aceeaşi propoziţie, deja timpul capătă altă semnificaţie. 

Îmi pun imaginaţia la treabă şi încep să-mi dau cu părerea despre ce mi se pregăteşte. Or fi fost plecaţi în excursie în cele două săptămâni de când nu am vorbit. Şi au ales ca destinaţie Turcia. Au ajuns şi la Istanbul, cred . Unul dintre obiectivele turistice este marele bazar.

Istanbul-Marele-Bazar

De acolo au cumpărat şi cafea, un ibric ,ceşti tradiţionale,  poate puţină baclava.  Revenirea în ţară a coincis cu evenimentul de sărbătoare pentru blogul meu şi, datorită prieteniei strânse dintre noi, mi-au aranjat acestea:

Cafea-Ibric-Baclava

Prima variantă este gata. Zâmbesc! Cum ar fi dacă aş continua până la o mie şi una de variante? Ar coincide, probabil,  cu celebra antologie de poveşti O mie şi una de nopţi, însă „aromate” cu stil românesc.

Revin în timpul prezent, deoarece aveam la dispoziţie doar jumătate de ceas până la ora întâlnirii. Sunt gata imediat şi pornesc, cu interes, spre locuinţa celor doi prieteni.

Apăs soneria şi uşa se deschide repede. Alex mă pofteşte înauntru, de unde sosea o aromă irezistibilă de cafea.  În camera principală, observ pe Elena care umplea şi ultima ceaşcă cu cafea. Primesc urările cuvenite şi dăm start conversaţiei.

Înainte de toate, vă spun ceva vouă, cititorilor: intuiţia n-a dat greş. Au lipsit doar ibricul şi baclavaua de pe masa unde eram servită. În schimb, exista o cafetieră cu un design deosebit, acolo.

Sunt invitată să gust  din licoarea  „cu esenţă de 500 de ani”,  precum zice Elena. Era ceva delicios, incredibil de aromat! Îmi exprim bucuria şi cer mai multe detalii despre cafea. Atunci, prietena mea îmi spune despre călătoria de pe meleagurile turceşti, unde au savurat o asemenea calitate. Acolo au aflat de cafetiera Arzum Okka , un aparat ce îmbină procedeul de preparare a tradiţionalei cafele turceşti. Aduce 500 de ani de experienţă în pregătirea cafelei la ibric, într-o formă adaptată secolului 21.

Ce minunăţie!

Ajunşi acasă, impresionaţi fiind de ce au savurat, şi-au achiziţionat propria cafetieră. Au căutat pe internet produsul dorit şi au găsit  magazinul MarketOnline.ro .

Market-Online

Spre fericirea lor mai scrie şi  reduceri cafetiere. Nimic mai simplu.  În dreptul cafetierei Arzum Okka îi întâmpină o descriere riguroasă, ce întăreşte, încă o dată, ideea de tradiţie şi profesionalism:

Cafetiera-Arzum

Cafea 100 % naturală, gustul cafelei la ibric, reînviat și adus în secolul 21 de Arzum OKKA. Designul deosebit, materialele de cea mai bună calitate și faptul că ne-am inspirat din cele mai profunde tradiții turcești ne-au adus un binemeritat premiu Red Dot Design Award în anul 2014.

Au comandat, au primit prompt pachetul , graţie seriozităţii magazinului.  Ajutaţi de acest simbol al cafelei, mi-au pregătit surpriza. Cum este blogul pentru mine, aşa este aparatul Arzum Okka pentru ei: o importanţă de suflet.

Le-am mulţumit pentru atitudinea lor şi le-am confirmat alegerea.  Am reţinut că modul de preparare a cafelei are un rol major pentru a da profunzime în  gust şi arome.

Timpul a trecut foarte repede şi la la ora 20:00 m-am îndreptat spre acasă.  A fost o regăsire ca între prieteni. Am aflat informaţii utile şi am primit un cadou aromat cu esenţă de 500 de ani.  Închei cu un proverb turcesc care sintetizează experienţa povestită : „ Cafeaua trebuie să fie neagră ca iadul, tare ca moartea şi dulce ca dragostea.

*** Articolul acesta a fost scris pentru SuperBlog 2015***

Surse: 1, 2, 3, 4

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ţi-a plăcut ? Te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Un răspuns sa “Cadoul aromat cu esenţă de 500 de ani”

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 1. O mie și una de… arome! - 22/10/2015

    […] Cadoul aromat cu esenţă de 500 de ani […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: