5 idei pentru o nuntă reuşită

2 nov.

Când ai făcut ultima dată o  faptă de care să fii mândru/ă ?  Eu recunosc că în vara aceasta, în iulie 2015. Am contribuit la organizarea nunţii  fratelui meu. A trebuit să dedic acestui frumos eveniment, mare parte din timpul meu. Pentru ca, la final, să fie ceva deosebit, care să umple sufletele de bucurie.

Vreau să-ţi povestesc şi ţie câteva dintre ideile pe care le-am aplicat pentru reuşita petrecerii. Voi face referire, în special, către locaţie . Astfel, poţi afla lucruri valoroase pe care să le foloseşti în scenariul tău de nuntă.

Să începem.

Cerinţele de la care am pornit au fost dorinţele mirilor. Adică :

 • Nunta în Bucureşti,
 • Număr de persoane 120,
 • Locaţia trebuie să îmbine tradiţionalul cu eleganţa,
 • Să fie într-o zonă centrală, uşor de ajuns  pentru oricine,
 • Raportul calitate-preţ să fie îndeplinit.

De aici, s-au lăsat în grija mea.

Am căutat, cu atenţie, un local care să bifeze toate cele menţionate anterior. Singurul care respecta criteriile este restaurantul Good Old Times. Acesta face parte din lanţul de afaceri a hotelului Golden Tulip Times. Un nume cu vechime de peste 10 ani în organizarea de evenimentele speciale, la standarde internaţionale.

8888-golden-tulip-times-300x107M-a convins şi fermitatea cu care susţin bucătaria tradiţională românească adaptată într-un format modern. L-am cunoscut pe arhitectul din spatele meniului, Chef Constantin Ianculescu. O persoană cu o vastă experienţă culinară, care duce gătitul la nivel de artă. Recunosc că, am degustat deliciile pregătite de el şi echipa sa de bucătari. Sunt minunate.

Good-Old-Times-Gallery-3-1024x682-250x250

Meniu restaurantul Good Old Times

Pentru nuntă am avut de ales între 4 seturi de meniuri: AMALFI, BALI, MALDIVES şi SEYCHELLES. Am optat pentru MALDIVES, All Inclusive Premium la preţul de 99 euro de persoană.  Adică include meniul propus în ofertă, un pachet de băuturi, şampanie la sosirea invitaţilor şi la tort, aranjamentele florale, aranjament mese asortat, precum şi serviciu Dj şi tort.

Şi asta nu e tot: o cameră deluxe gratuită pe toată durata evenimentului plus o cină specială oferită gratuit la 1 an de aniversare.

Practic, la capitolul beneficii, am obţinut mai mult decât mă aşteptam.

Acum , a sosit momentul să-ţi spun cele 5  dintre ideile pe care le-am utilizat, pentru a umple decorul minunat al serii.

 1.  Când intră pentru prima dată în sală mirii,  sunt traşi înauntru cu un prosop de in înfăşurat în jurul capului. Acţiunea aceasta este făcută de mamele celor doi. Odată sosiţi în interior sunt serviţi cu dulceaţă şi ou fiert. Rolul acestor două ingrediente este de a oferi prosperitate, sănătate şi înţelegere în noua familie,
 2. Dansul mirilor este o încântare pentru fiecare invitat. Aceştia doresc să privească în mod egal spectacolul. Ringul de dans trebuie să fie suficient de mare, poziţionat central. Ajutat de ghiaţă carbonică, devine o scenă învăluită în eleganţă,
 3. După acest pas, urmează artificii. Toată lumea este invitată afară unde vor vedea un joc de lumini şi artificii cu durată de 10 minute. Culori şi intensităţi diverse vor desena cerul întunecat,
 4. Înainte de ora 12:00 se fură mireasa. Între timp mirele primeşte un cadou artistic din partea organizatorilor. Se vrea un simbol „al ispitei” şi, implicit, un moment de menţinere a atenţiei pentru invitaţi. Eu am ales un dans ţigănesc tradiţional , cu cântec şi joc ritmat,
 5. Când ceasurile s-au apropiat de ora 4:00 dimineaţa, a început „datul găinii”. Adică 5 chelneri vin cântând din bucătărie, fiecare ţinând cadouri pentru naşi, cumpărate de miri. Principalul este o găină întreagă gătită la cuptor, un set complet de cearceafuri de pat, un coş tradiţional împletit etc. Naşul oferă în schimb la primirea acestora, o sumă de bani, semn al binecuvântării noii familii al cărei părinte spiritual este. Imediat după acest moment este dezbroboditul miresei.

Astea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-am folosit la organizarea nunţii fratelui meu. A fost un eveniment memorabil, care a primit numai remarci pozitive din partea invitaţilor. Unii chiar au preluat din idei şi pentru nunţi din familiile lor.

Tu ce ai fi  adăugat unei astfel de seri speciale, cum este unirea a două destine ?

*** Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015 ***

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ţi-a plăcut ? Te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

Un răspuns sa “5 idei pentru o nuntă reuşită”

Trackbacks/Pingbacks

 1. SuperBlog | Proba 13. Scenariu de nuntă, la Golden Tulip Times - 02/12/2015

  […] 5 idei pentru o nuntă reuşită […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: