Cum să fii un meşter priceput

5 nov.

Când vine vorba de construit şi amenajat casa sau grădina sunt pe recepţie. Ador să contribui la aceste activităţi pentru că îmi stimulează creativitatea. Totodată, îmi dovedesc spiritul de meşter priceput, care ştie să aleagă ce e mai bun pentru confortul personal.

Desigur că , m-am adaptat secolului în care trăim  şi am folosit, din plin, produse tehnice noi, cum sunt cele propuse de Gtools. Acest magazin online de distribuţie scule şi echipamente tehnice mi-a uşurat viaţa de meşter.Gtools_mic-300x240

Mai întâi, am investit în frumuseţea grădinii mele. Spre exemplu, am achiziţionat o maşină de tuns iarba, foarte necesară pentru mine.  Pe suprafaţa care delimitează terenul la interior este plantată iarbă decorativă. Aceasta trebuie îngrijită corespunzător pentru a rezista şi a da un aspect deosebit grădinii. Şi tunsul o dată la două săptămâni este o regulă de aur. Cum puteam să rezolv mai repede decât cu aceste scule electrice, care sunt soluţia potrivită în raportul calitate/timp.

Un alt proiect important este cel de recondiţionare gard exterior. Menţionez că, era în totalitate din lemn şi trebuia o atenţie specială din cauza grosimii scândurilor. Lucrurile de bază pe care le-am cumpărat au fost un fierăstrău cu motor , un echipament de protecţie , un polizor unghiular mic şi o maşină de înşurubat şi găurit cu percuţie şi acumulator.

La ce mi-au folosit cele menţionate în paragraful anterior ?

În primul rând, cu ajutorul fierăstrăului am subţiat şi modelat scândura la grosime medie. Mai apoi, am tăiat-o uniform la lungimea de 70 de cm .

Pasul următor a fost şlefuirea fiecărei scânduri cu polizorul unghiular. Scopul acestui pas este netezirea acesteia, precum şi o nuanţă deschisă de culoare. Ce-ar fi însemnat să fac asta manual, dar cu şmirghelul? O muncă titanică şi care ar fi avut un rezultat târziu şi nu la calitatea dorită.

Ulterior am tratat scândura cu lac protector, un strat, şi am lăsat la uscat. Ulterior am aplicat o vopsea de culoare  nuc, în 3 straturi. Între vopsire a fost pauză câte 24 de ore, pentru a se integra foarte bine pe membrana lemnului. Şi, închei cu un alt strat de lac protector.

Atenţie la câteva lucruri:

  1.  Mediul era exterior, deci lacul şi vopseaua trebuie alese de acest tip, extern,
  2. Trafaleţii pentru aplicare vopsea sunt soluţia ideală pentru scândură. Întind foarte bine soluţia şi nu rişti să pierzi din ea, prin picurarea excesivă a pensonului,
  3. Echipamentul de protecţie este cheia reuşitei, pentru că atenuează impactul în cazul unui accident şi te protejează corespunzător.

În cele din urmă, am montat gardul. Baziile şi stălpii de susţinere formau deja un sistem tehnic în vederea asamblării scândurilor. Vă reamintesc că am făcut recondiţionare. Mi-a mai rămas doar să fixez şuruburile cu ajutorul maşinii de înşurubat.

Când mă gândesc la acest proiect este minunat. Pentru că îmi înfrumuseţează exteriorul casei şi, implict, fiecare zi. Am investit cu suflet şi a ieşit ceva cu gust. N-aş fi terminat repede , dacă nu aveam sculele electrice potrivite, cu siguranţă.

Lumea a evoluat şi la fel şi sculele şi maşinăriile tehnice. Acest ajutor este binevenit şi în agricultură. Există, de exemplu, coasă cu motor. Cât de bine i-ar fi prins bunicului un astfel de obiect, când lucra la colectiv.

Ceea ce vreau să scot în evidenţă, este faptul că poţi deveni un meşter priceput cu ajutorul produselor tehnice actuale. Îţi permite să faci activităţi numeroase pentru casa ta, la costuri integrate în raport calitate/preţ.

Tu ai investi în astfel de ustensile  pentru casa ta ?

***Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015***

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ţi-a plăcut ? Te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Un răspuns sa “Cum să fii un meşter priceput”

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, și tu poți fi un meșter priceput! - 02/12/2015

    […] Cum să fii un meşter priceput […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: