Aceasta-i Viaţa Ta – pr. Emil Dumea

2 Apr

Aceasta-i viața ta: Cântarea bucuriei de a trăi.

Viața ta este a ta, numai a ta și ori o trăiești acum, ori nu o vei trăi niciodată. Nu ești veșnic pe acest pământ și fiecărei clipe trebuie să-i oferi și să-i ceri totul, absolut totul. Lenea, nepăsarea sau descurajarea sunt drogurile de care trebuie să te ferești ca de moarte. Gustă din cupa vieții prezente, bea-o până la fund cu sete și cu poftă nestăvilită, căci ori trăiești astăzi, ori nu vei trăi niciodată.


Viața ta este drumul pe care mergi pe picioarele tale de atlet sau cu proteze, dar sunt picioarele tale și cu ele mergi pe drumul tău, doar al tău. Căci la nemurire poți ajunge doar tu, pe drumul tău și nimeni nu te poate înlocui, nici reprezenta.
Viața nu este o carte de matematică în care găsești răspunsuri logice la orice întrebare. Viața ești tu însuți, mereu același și mereu nou și mai frumos decât ieri. Trebuie să crezi în tine însuți și să îți construiești prezentul după gustul și rețetele tale.

Viața ta ți-o construiești clipă de clipă cu inteligența și cu inima ta. Viața este un cântec, o poezie, o invenție, o rugăciune îndreptată spre ceruri, un drum bătut de pașii tăi pe nisip sau pe piatră, navigând pe ape sau plutind în văzduh. Viața este casa pe care tu ți-o construiești și în care vei locui; ea este dreptul și proprietatea ta, doar a ta și nimeni nu are voie să ți-o confiște.
În viață nu poți da timpul înapoi și niciun mort nu învie. Nu trăi printre fantomele trecutului, căci ele sunt stafii moarte, iar tu ești viu, astăzi.

Viața nu este o loterie și nu-ți câștigi dreptul de a trăi la roata norocului, ci transpirând din greu, clipă de clipă. Concediul de odihnă îl vei primi pentru eternitate. Cât timp ești viu, angajarea cu viața este pentru zi lumină, iar noaptea îți este dată spre a-ți reface forțele pentru o nouă zi, mai frumoasă și mai plină decât cea de ieri, și aceasta în toate anotimpurile, fără excepție.

Viața este libertate, iar orice plăcere a ei gust-o din plin doar dacă te ajută să fii liber să visezi, să alergi lejer, să-ți pui aripi și să zbori pe deasupra munților, chiar și a norilor, dincolo de orizonturi, spre infinit.

Viața nu înseamnă inimi frânte și lacrimi de neputință; nu înseamnă lingere de răni și cerșetorii; nu înseamnă lingușeli și prefăcătorii, frică sau disperare. Viața înseamnă inimi pline de iubire, voințe curajoase, tărie și fermitate de caracter, privire spre înălțimi și dincolo de timp, în veșnicie.

La apelul din zorii fiecărei zile, uită căldura așternutului, răspunde drept și stând în picioare, gata de start pentru o cursă în care trebuie să fii învingător, fără a călca peste ceilalți. Lasă-i pe toți să alerge în ritmul și felul lor; dar tu încearcă să-i depășești, să ajungi primul, ca să primești coroana învingătorului. Căci aceasta trebuie să fie viața ta: O victorie.

Aceasta-i Viaţa  Ta - pr. Emil Dumea

Sursa: 1

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ţi-a plăcut ? Te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: