Ştiai că ~ 32

26 aug.

Vinerea aceasta am pregătit o listă interesantă de curiozităţi, de genul ştiai că. 

Despre ce? Cum anume? … şi mai mult vei afla imediat. 🙂

  • Ţi-a fost dor să arunci o monedă, în stil cap sau pajură? Cred că da. Acum o poţi face mult mai uşor accesând www.virtualcointoss.com
  • Spune-mi când ai mâncat ultima oară o budincă de peşte cu impremeu de lăbuţă de pisică? O specialitate realizată de japonezi care impresionează prin simpatie şi… gust.

  • Copacii sunt sursa de energie clară pentru oameni şi contribuie benefic la bunăstarea acestora. Încă din timpurile cele mai vechi, egiptenii purtau la gât amulete de lemn pentru a fi protejaţi de nenorociri. O altă practică interesantă se desfăşura la naşterea unui copil. Se sădea un copac exact în ziua naşterii copilului, acesta devenind protectorul direct al micuţului, apărându-l şi dându-i o parte din forţele sale vitale. Germania celebra cu plantarea unui măr pentru băiat şi un păr pentru fată. Rusia  folosea un stejar pentru băiat, dar un pin sau un mesteacăn pentru fată. Pentru tămăduire fiecare mergea la copacul său, stabilindu-se, astfel, o legătură profundă între cei doi.
  • Cum stai cu dispoziţia în această frumoasă zi? Bine? Îmi propun să o fac excelentă. Cum? Cu ajutorul ilustraţiilor amuzante  ale algerianului Ta7rich. Îţi promit, nu vei regreta. 🙂

Închei într-o notă optimistă cu o dovadă de ambiţie fără limite. Este vorba de un înotător „amator” numit Martin Strel, intrat în cartea recordurilor – Guinness World Records pentru performanţa de a parcurge cele mai periculoase râuri ale lumii. Urmăreşte povestea sa(în limba engleză) care pe mine m-a lăsat, efectiv, fără prea multe cuvinte.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: