Iniţiativă pentru un Iaşi mai sănătos – Green in the City

28 Oct

Calitatea vieţii este un subiect ce intră în atenţia fiecărei persoane responsabile.  Fie că discutăm din perspectivă strict personală, cât şi generală(comunitate, societatea în ansamblu).  A fi responsabil se traduce prin implicarea în diverse activităţi care să contribuie la creşterea nivelulul de trai.

Un factor cu  mare influenţă este mediul înconjurător, care a suferit schimbări majore din cauza poluării. Aceste lucru se resimte şi la Iaşi în principal în aerul pe care-l respirăm. Consecinţele sunt evidente la capitolul sănătate, aşadar e necesar să luăm iniţiative în acest sens.

De aceea, îţi propun să te implici  într-o activitate de îmbunătăţire a oraşului tău din punct de vedere ecologic. Să-ţi spun mai multe detalii în rândurile care urmează.

Care este denumirea evenimentului?

Green in the City

Cine sunt principalii organizatori?

Compania Yonder în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Informaticieni Ieşeni(ASII)  şi Plantăm Fapte Bune.

Yonder este partenerul companiilor de produse software și le ajută să se concentreze asupra pieței pe care acestea le servesc, prin inovație, agilitate și predictibilitate. Yonder deservește companii de produse software din Europa de Vest de la sediile sale din România (Cluj-Napoca și Iași) și din Olanda. Yonder face parte din Total Specific Solutions Group (TSS) si Constellation Software Inc (CSI) din Canada.
Yonder are în prezent 260 de angajați în România, dintre care 200 în centrul de dezvoltare de la Cluj, iar 60+ la Iași

Care sunt data şi locaţia desfăşurării?

Sâmbătă, 29 Octombrie 2016, Campus Codrescu, Copou. Singurul impediment al acțiunii este ploaia. Dacă va ploua și sâmbătă, acțiunea va fi amânată pentru week-endul următor.

Green in the City - locaţie

Green in the City – locaţie

Care este activitatea propusă?

Aşa cum explică Cătălin Ciobanu, Career Manager la Yonder:În această sâmbătă, ne adunăm să plantăm copaci în Campusul Codrescu și vă invităm să ni vă alăturați! Prin acest proiect încercăm să reabilităm și să modernizăm spațiile verzi din Campus. Cireși sălbatici si tufe de “ploaie de aur” sunt pregătite pentru a fi plantate în această sâmbătă. Întrucât toamna este prielnică numai pentru plantare de arbori și arbuști, vom reveni la primăvară pentru a continua lucrările – sa ajutăm la ecologizarea spațiului verde, plantare de gazon și alți arbuști de sezon. Credem că este de datoria noastră să contribuim la un mediu mai sănătos și plăcut pentru studenții ieșeni, viitorii noștri colegi.

De ce Campusul Codrescu?

Campusul Codrescu găzduiește 2,000 de studenți cărora li se adaugă personalul campusului, a unităților administrative (Direcţia Servicii Sociale Studenţesti – D.S.S.S., Direcția de Schimburi Internaționale „Gaudeamus- Akademos”, Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră si Plasament – CIPO, Biblioteca de Litere și Biblioteca de Istorie a UAIC), precum și numeroși vizitatori. Starea spațiului verde acum lasă de dorit și necesită un refreshment serios.

Cine poate participa?

Oricine este interesat de  îmbunătăţirea mediului înconjurător: copii, adulţi,  părinţi, bunici.

Cum se fac înscrierile?

Online accesând pagina celor de la Yonder sau pe e-mail la Mihaela Rosca, Brand Manager – mihaela.rosca@tss-yonder.com

Pentru hotărâri de ultima oră direct la faţa locului.

Ce câştigi?

  • Sentimentul că ai contribuit la o viaţă mai bună pentru tine, cei apropiaţi, comunitate, prin sporirea calităţii mediului ce ne înconjoară, implicit aerul ce-l respirăm,
  • Prieteni noi – de exemplu, vor fi prezenţi şi cei de la Kooperativa 2.0 pe care te invit să-i cunoşti mai bine, pentru că sunt minunaţi,
  • Gustări şi ceai cald,
  • …iar lista poate continua.

Aşadar, ne vedem la evenimentul Green in the City să contribuim pozitiv la calitatea vieţii în oraşul Iaşi ?

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: