Iaşi: Eveniment de Design Floral la Palatul Culturii pe 26 şi 27 Noiembrie

15 Noi

Pasiunea mea pentru flori începe din copilărie şi este o caracteristică ce o păstrez vie şi astăzi. Fie că este vorba de cele de exterior, sau de interior, ambele îmi sunt la fel de plăcute. Le îngrijesc cu mare atenţie şi, astfel, mă pot bucura de culori şi miresme deosebite de-a lungul anului..

E adevărat că, până să reuşesc să ştiu detalii despre creşterea florilor a fost necesar să mă educ în acest domeniu. Dacă la început, mama mea mă ajuta cu diverse sfaturi, ulterior am înţeles că e nevoie şi de părerea specialiştilor.

Aşadar, am trecut la o altă etapă de sugestii şi bune practici, şi am ales să merg la evenimente dedicate special florilor. Aşa îmi pot completa cunoştinţele cu idei utile ce ţin de plantare, întreţinere şi multe altele.

Anul acesta vreau să adaug acestei liste şi partea de design floral. Astfel, m-am înscris la evenimentul Bloom Your Life Iaşi ce va avea loc la Palatul Culturii, Sala Voievozilor pe 26 şi 27 Noiembrie.

Vreau să învăţ despre artă, creativitate şi frumos, dar cu ajutorul florilor şi a specialiştilor de talie internaţională.

Cine sunt specialiştii ce vor transmite din experienţa lor?

Aşa cum se intitulează ei: oamenii florilor. Mai exact, Andreea Stor şi Raluca Olaru.

Andreea StorProfesor internaţional de floristică şi designer floral cu peste 10 ani de experienţă, fondatoarea Floristiq Art International, cea mai performantă şcoală de design floral din România şi una dintre cele mai bune din lume. Andreea a revoluţionat design-ul floral românesc şi a fost prima reprezentantă a României pe scenele internaţionale de profil. Este, de asemenea, preşedinta primei Asociaţii Naţionale a Floriştilor din ţară şi a pus bazele celui mai complex program de dezvoltare a floriştilor din România, FloristiqArt.

Raluca Olaru  – Designer florist şi owner Decro Floristica, a învaţat că florile sunt un fel de a fi, iar floristica o lume minunată cu un stil de viaţă diferit. În cei 8 ani de activitate, a pus în şcenă peste 200 de evenimente. Coordonează întreaga echipă Decro, semnează creația de design floristic şi însoţeşte clienţii pas cu pas pe drumul organizării evenimentelor. Este licenţiată în Design, de către Facultatea de Arte Vizuale şi Design din Iaşi, completându-şi studiile cu un program de master în cadrul Facultăţii de Horticultură Iaşi.

Iată  cum descriu organizatorii acest eveniment:

„Bloom your life Iaşi, organizat de Floristiq Art International în colaborare cu Decro Floristica, este un program unic de design floral, care îşi propune să înflorească viaţa participanţilor, indiferent dacă sunt florişti la început de drum, fac parte din lumea florilor de mai mulţi ani sau pur şi simplu sunt pasionaţi de frumuseţea florilor şi vor să înveţe să facă designuri florale pentru a le dărui prietenilor sau pentru a-şi decora casa.

Participanţii se pot pregăti pentru două zile de emoţie pură, în care vor realiza împreună o instalaţie florală inedită şi vor descoperi secretele designurilor florale, pe care până acum le vedeau doar pe Pinterest sau în reviste.

Două  zile pline de magie şi culoare, timp în care designerii florişti vor împărtaşi cu participanţii tehnici de design floral, secrete din domeniu şi multe alte surprize!

Cine poate participa?

  • Persoane care îşi doresc să înveţe cum să facă aranjamente florale pentru a le dărui cadou sau pentru a-şi decora casa,
  • Persoane care vor să-şi decoreze într-un mod inedit casa pentru sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou,
  • Pasionaţi de flori care se gândesc să înceapă o carieră în acest domeniu,
  • Florişti la început de drum care vor să cunoască tainele şi farmecul acestei meserii,
  • Florişti experimentaţi care vor să-şi îmbunătăţească tehnicile,
  • Pentru oricine îşi doreşte să trăiască o experienţă unică, emoţionantă, de neuitat, în cel mai romantic loc al Iaşului.

Care este programul evenimentului?

Sâmbătă, 26 Noiembrie:

  • 16:00-19:00 Demonstraţie de design floral
  • 19:00-20:00 Networking

Duminică, 27 Noiembrie

  • 11:00-19:00 – Workshop de design floral

Cum se pot face înscrieri?

Bilete disponibile aici  sau contactând pe Raluca Olaru, designer florist – raluca@decro.ro; 0749 077 779

În încheiere, îţi lansez şi ţie, cititorul acestui articol, provocarea de a participa la acest frumos eveniment floral. Probabil, şi videoclipul următor, alături de detaliile primite,  te vor convinge să spui un  DA hotărât:

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: