Iaşi-25 Februarie: Oana Moraru Susţine un Atelier Aplicat pentru Părinţi şi Învăţători

22 feb.

Îţi lansez o invitaţie la a cunoaşte mai mult despre tine şi copilul din viaţa ta. Mai exact, la un dialog despre educaţia potrivită vârstei copilului, cu cel mai pregătit consultant educaţional din România, Oana Moraru.

Ca părinte, profesor, învăţător, bunic, mătuşă, unchi sau orice adult important în viaţa unui copil, poţi avea un rol hotărâtor în evoluţia sa. De aceea, este bine să fii la curent cu toate metodele de educare şi situaţiile ce-l privesc pe acesta.

O  initiativă în acest sens  este şi Atelierul Aplicat pentru Părinţi şi Învăţători, susţinut de Oana Moraru la Iaşi, cu ajutorul Re-Mind Center.

Cine este Oana Moraru?

oana-moraru

Profesionistul care doreşte o schimbare pozitivă, calitativă pentru lumea învăţământului românesc. Propune abordări holistice pe acest subiect, în care implică toţi pionii principali ai şcolii: profesor, elev/copil, părinte.

Desigur, experienţa de peste 20 de ani  în învăţământ, unde a lucrat ca profesor de română şi învăţător, o recomandă ca fiind o sursă credibilă de sfaturi şi bune practici în domeniu.

De asemenea, a fondat şcoala privată Helikon din Călăraşi şi a a creat platforma Vocea Părinţilor.

Află mai multe lucruri despre activitatea Oanei Moraru, consultând această prezentare: cine-este-oana-moraru

Cum te poate ajuta, concret, participarea la acest eveniment?

Vei afla răspunsuri la multe dinre întrebările pe care le ai cu privire la:

  • Ce reprezintă clasa Pregătitoare, clasa I, II, III, IV ca praguri de dezvoltare în evoluția copilului;
  • Care sunt achizițiile-cheie și când se încheie fereastra de oportunitate pentru ele; cum se evaluează corect un copil și cum se estimează potențialul său;
  • Cum se face o tranziție lină și productivă către primele două clase de gimnaziu și ce contează din punct de vedere cognitiv pentru reușita școlară în această etapă;
  • Cum arată un program echilibrat de viață – unul care împacă cerințele sistemului cu nevoile copilului tău;
  • Care sunt cele mai importante tipuri de activități, proiecte și exerciții pentru susținerea de acasă a școlarului mic și a pre-adolescentului;
  • De ce apar decalajele de performanță și cum pot fi ele recuperate;
  • Cum pot fi susținute inteligențele multiple ale copilului și umple golul pe care școala îl neglijează la nivelul dezvoltării lui emoționale, vocaționale și în cultivarea pasiunilor individuale.

Este o activitate la care este important să răspunzi PREZENT, dacă vrei SCHIMBARE/consolidare cu adevărat în relaţia directă copil şi adult.

Detalii importante despre eveniment

Când? Sâmbătă, 25 Februarie 2017

Unde? Iaşi, Hotel Unirea

Durata: 7 ore, interval 9:30 – 17:00 (cu 15 minute – Coffee Break, 30 minute- pauza de prânz)

Costurile? Sunt FLEXIBILE, se acordă reduceri semnificative pentru cupluri, grupuri de părinţi sau cadre didactice.

Te poţi înscrie: completând acest formular

Mai multe detalii? Ai la dispoziţie următoarele adrese de e-mail: voceaparintilor@gmail.com, rmindcenter@gmail.com

În încheiere, îţi transmit câteva dintre motivele Oanei Moraru de a organiza astfel de ateliere, conferinţe pe teme de educaţie în România:

”Vă propun, prin conferințele educaționale, o triplă perspectivă asupra dezvoltării copilului: ca profesor, ca părinte, ca manager școlar. Întâlnirile au ca obiectiv principal împuternicirea părinților și a profesorilor, în sensul capacității lor de a aduce schimbare în școala românească și în viața lor proprie și a copiilor lor. Vin cu multe exemple și povești concrete despre succes și reușită, în ciuda sistemului prost, a școlii nereformate în care ne aflăm.

Cea mai mare nevoie a părinților este să cunoască, pentru fiecare etapă de vârstă, de la 0 la 18 ani – care sunt lucrurile pe care trebuie să le facă pentru copiii lor pentru a-și asigura succesul – la școală, în viață și ca echilibru personal. Profesorii au nevoie de instrumente metodice și didactice pentru ore atractive și comunicare mai bună la clasă

România trece printr-o perioadă tare confuză, cu multe controverse legate de programele școlare, de exigențele profesorilor și de posibilele modelele de reușită. Nu avem un sistem de referință clar, nici valori și perspectivă unitară despre vârstele și dezvoltarea copiilor, despre ce ar trebui să facă școala și familia.

Întâlnirile mele cu părinții și dascălii își doresc să fixeze acest sistem de referință. Ele deschid calea comună către înțelegerea copilului și dau intrumentele-cheie, pentru fiecare vârstă – atât pentru dezvoltare cognitivă, cât și emoțională – unele care pot fi folosite acasă sau în clasă.

Emoția care se creează pentru profesori și părinți este aceea de control și împuternicire asupra vieții de acasă și de la catedră, dincolo de dificultățile și nedreptățile sistemului.

Din experiența mea de vorbitor până acum, și întâlniri directe cu aprox. 5000 de părinți și profesori într-un singur an – nevoia de informare și formare a oamenilor este extrem de mare. Gradul de receptivitate este egal, atât din partea familiilor, cât și din zona profesorală”.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: