Emoţiile de interviu stinse cu produsele La Fântâna

8 mart.

Interviul este o provocare pentru fiecare persoană care-şi doreşte să obţină un loc de muncă. Aşa este şi cazul următor, în care voi detalia o păţanie cu umor, desfăşurată la sediul unei firme care avea posturi vacante spre a fi ocupate de potenţiali doritori.

Fără prea multe cuvinte în plus, te las să descoperi povestea.

Se  făcea că era august, o lună toridă. Într-un oraş pe marginea de Est a României se angaja în stil mare la o companie nou-intrată pe piaţă. Se căutau muncitori (ne)calificaţi pentru a mânui diverse utilaje de cusut. Cei ce se prezentau la interviu, aveau de trecut două probe: una referitoare la un interviu de grup şi una de testare a echipamentul tehnic de coasere. Aparent simplu. Însă, nu a fost chiar aşa, deoarece emoţiile şi-au spus cuvântul.

Iată la ce anume mă refer.

S-au adunat aproximativ 100 de potenţiali angajaţi spre a susţine prima probă. Locaţia era caracterizată de căldură excesivă, puţin neîncăpătoare şi stil sobru. Nici bine nu încep a adresa întrebări cei de la firmă, către cei prezenţi, că se aude primul glas ce a cerut un pahar cu apă.

Apa şi cafeaua fac parte din cultura organizaţională a unei companii, ai să-ţi spui. Da, e adevărat, dar nu în cantităţi exagerate.

I se oferă apă, însă la scurt timp cere altă persoană APĂ. Apoi alta, apoi alta şi tot aşa, până când s-a terminat apa din firmă. S-a întrerupt interviul şi cei responsabili au fost nevoiţi să se aprovizioneze cu lichide pentru a continua ce au început.

Ce să fi fost de vină? Emoţiile, spiritul de grup, firma nepregătită la capitolul apă la birou? Dacă mă întrebi pe mine, zic că toate. Dar mai ales, lipsa unui furnizor specializat de astfel de produse, cum este La Fântâna. Te poţi aproviziona cu apă, cafea în cantitatea potrivită spre a răspunde, cu succes, tuturor situaţiilor neprevăzute.

La-Fântâna-Apă-Cafea

De ce să pierzi timp preţios din activităţile firmei, pe lucruri ce ţin de organizare efectivă a mediului de lucru? Mai bine externalizezi anumite servicii, pentru a scăpa de stresul acumulat când intervine factorul lipsă.

Tu cum ai fi procedat în cazul unui astfel de interviu?

*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: