Vrei să studiezi în străinătate şi nu găseşti detalii precise despre universitate? Taberele educaţionale vin în ajutorul tău.

20 mart.

Educaţia este cel mai de preţ dar al omului, dacă ar fi să mă întrebi pe mine. Construită la timp, perfecţionată în fiecare etapă a vieţii, iată o cale spre succes.

Accentul pe studiu trebuie pus la momentul potrivit, în funcţie de contextul care te priveşte. De pildă, nu găseşti în ţară, modelul educaţional care te reprezintă şi ai iniţiativa de a pleca în străinătate. Găseşti potrivit că acolo standardele sunt mai ridicate, se pune accent pe practică sau alte motive întemeiate, fapt care te determină să cauţi oferta educaţională detaliată dintr-o anume ţară.

Cel mai frecvent caz este întâlnit la etapa dintre liceu şi facultate, trecere care aduce mulţi adolescenţi în situaţia de a aplica pentru cursuri în străinătate. Şi, dacă se hotărăsc prea târziu, din lipsa de detalii ataşate universităţilor, riscă să  facă o alegere proastă.

O soluţie la îndemână ar fi să cunoască cultura, mediul universitar şi ţara, printr-o tabără educaţională. Aceasta are rolul de a pregăti viitorul student cu sistemul din străinătate. Mai mult decât atât, pe durata a 2, 3 săptămâni îşi va da seama dacă opţiunea sa este în deplină concordanţă cu realitatea din teritoriu.

Acest concept m-ar fi tentat şi pe mine dacă eram la nivel de liceu. Nu am ştiut de existenţa acestor activităţi în străinătate, pentru că ar fi fost o bună familiarizare cu viitoarea mea facultate.

Nu mai pot da timpul înapoi însă fac un joc al imaginaţiei, ce trece de graniţa adultului şi ajunge la adolescentul de liceu. 

Ce aş fi făcut de cunoşteam informaţia aceasta? Aş fi profitat din plin sau nu? Răspunsul este da. Iată cum aş fi procedat şi ce tabără educaţională mă interesa. 

Pasiunea pentru Germania o am de multă vreme şi aş fi mers până la a vizita şi a înţelege activitatea academică din Potsdam, un orăşel din partea de est a ţării. Îmi doresc să preiau din cultura şi stiul riguros care caracterizează germanii.

În viaţa de zi cu zi, pornesc de la a avea imaginea în perspectivă, pe câţiva ani, atunci când iau o hotărâre. Astfel că, opţiunea pentru cercetare şi studii post-doctorale o va reprezenta Hasso Plattner Institut, Potsdam un centru de renume în domeniul IT.

Pentru a-mi da voie să interacţionez cu stilul şi practicile germanice, trebuie să fiu acolo. Preţ de câteva săptămâni, analizez care este baza de cursuri ce îmi pot fi oferite, ce nivel de pregătire au, cu adevărat, cadrele universitare, cât accent pun pe cercetare, ce tip de laboratoare, respectiv dotări, deţin. Mă asigur, cumva, că anii de studiu, vor facilita candidatura mea pentru studiile (post)doctorale la institutul amintit de mine.

Desigur, cultura locală, vreau să o înţeleg! Şi de aceea mizez pentru activităţile diverse incluse în tabara educaţională. Este creată special pentru a întruni specificul ţării şi te ajută foarte mult să vezi dincolo de nişte informaţii, spuse pe hârtie, despre o ţară.

Ar fi fost frumos şi util, pentru mine, zic eu. Am depăşit vârsta dar dacă tu eşti în situaţia prezentată în acest articol, nu ezita să dai curs acestei opţiuni. Te salvează de multe riscuri, în principal, şi te ajută să iei o hotărâre pertinentă când vine vorba de viitorul tău. O tabără educaţională în străinătate este imaginea perfectă pentru ce te aşteaptă! Succes!


Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: