Lucruri importante în viaţă

2 iul.

Un profesor de filozofie şi-a aşteptat studenţii, cu câteva obiecte aşezate pe catedră. Când ora a început, a luat în mâini un borcan mare dar gol, de maioneză şi a început să-l umple cu pietre cu un diametru de 2 inch. Când a ajuns la gura borcanului, a întrebat clasa dacă este plin şi evident că ei au agreat că da.
A luat apoi o cutie în care se aflau pietricele mai mici pe care a început încet – încet să le verse în borcan. Acestea au început să se rostogolească şi să ocupe spaţiile libere dintre pietre, până când borcanul s-a umplut din nou. A întrebat, din nou, studenţii dacă borcanul este plin şi ei au admis că da.
Pe catedră mai avea încă o cutie şi aceasta conţinea nisip. Luând câte un pumn de nisip a început să-l verse în borcan. A făcut asta până când a umplut borcanul. Şi, din nou, şi-a întrebat clasa dacă borcanul este plin. Unanim au răspuns că da, borcanul este plin.

„Acum – le-a spus profesorul, vreau să înţelegeţi ceea ce doream să explic: borcanul reprezintă viaţa iar pietrele – lucrurile importante în ea (familia, sănătatea, prietenii) – adică ceea de ce trebuie să ţineţi în primul rând seama. Pietricelele sunt alte lucruri cu oarecare importanţă: slujbă, casă, maşină. Iar nisipul nu este altceva decât chestiuni minore.

Dacă puneţi în borcan întâi nispul şi îl umpleţi până sus, nu o să mai aveţi loc pentru pietre şi pietricele. La fel ca şi în viaţă, dacă vă umpleţi viaţa cu chestii mărunte, nu o să mai aveţi timp şi loc pentru cele importante. Dacă vă consumaţi energia cu lucruri minore, nu veţi avea niciodată loc pentru lucrurile determinante pentru viaţă.
Deci, făceţi-vă o listă de priorităţi în viaţă, în ordinea importanţei. Şi lăsaţi nisipul la urmă!”

Lucruri importante în viaţă


Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !


Reclame

3 răspunsuri to “Lucruri importante în viaţă”

  1. Ronnie 02/07/2017 la 9:23 pm #

    Very profound, Sorina.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: