9 Strategii neconvenţionale pentru schimbarea carierei

18 iul.

La început, l-am avertizat pe cititor că nu există niciun plan compus din zece paşi pentru a realiza o schimbare a carierei. Dar ies în evidenţă câteva indicaţii generale importante. Această secţiune prezintă un set de nouă strategii neconvenţionale pentru schimbarea carierei: acţionaţi şi apoi reflectaţi; cochetaţi cu identităţile;  trăiţi contradicţiile; realizaţi  o schimbare importantă cu paşi mici; experimentaţi roluri; găsiţi oameni care întruchipează ceea ce vreţi să deveniţi; nu aşteptaţi un catalizator; faceţi periodic un pas înapoi, dar nu pentru multă vreme; profitaţi de momentele oportune.

Strategia neconvenţională 1

Adoptaţi un nou mod de a gândi şi de a fi. Nu vă puteţi descoperi pe dumneavoastră înşivă prin introspecţie.

Începeţi prin a schimba ceea ce faceţi. Încercaţi drumuri diferite.Luaţi măsuri şi apoi ascultaţi ecourile acţiunilor pentru a afla ce gândiţi, ce simţiţi şi ce vreţi. Nu încercaţi să alegeţi o nouă carieră analizând sau planificând. Strategiile convenţionale promovate de manualele de autoevaluare şi de consilierii profesionali vă sfătuiesc  să vă uitaţi în interiorul dumneavoastră. Ieşiţi mai degrabă în exterior. Fiţi atenţi la fiecare pas şi asiguraţi-vă că îl puteţi face pe următorul.

Strategia neconvenţională 2

Nu încercaţi să găsiţi o singură identitate adevărată. Concentraţi-vă atenţia asupra acelui eu posibil  pe care vreţi să-l testaţi şi să-l exploraţi.

Reflecţia este importantă. Dar o putem folosi ca un mijloc de apărare împotriva testării realităţii; e mai puţin important să reflectăm la ceea ce suntem decât să analizăm dacă vrem cu adevărat ceea ce credem că vrem. Acţiunea ne dă ocazia să ne examinăm identităţile prin comportamentul nostru şi ne permite să adaptăm aşteptările pe măsură ce învăţăm. Când nu reuşim să acţionăm, ne ascundem de noi înşine.

Strategia neconvenţională 3

Recurgeţi la o perioadă de tranziţie în care puteţi oscila între cramponare şi renunţare. E mai bine să trăieşti contradicţiile decât să ajungi la o hotărâre prematură.

Anii premergători unei schimbări de carieră presupun dificultate, frământare, confuzie şi incertitudine. Una dintre cele mai grele sarcini ale descoperii de sine este să rezişti până la capăt atunci când simţi că eşti distrus şi fără speranţă. Din nefericire, nu există nicio alternativă în afară de oprire – ne retragem din faţa schimbării, fie stând pe loc, fie acceptând următoarea slujbă nepotrivită.Fiţi atent la deciziile luate în grabă, mai ales când e vorba de oferte nesolicitate. E nevoie de timp pentru a trece de la vechi la nou. Cei care încearcă să scurteze procesul ajung adesea să aibă nevoie de mai mult timp.

Strategia neconvenţională 4

Rezistaţi tentaţiei de a lua o decizie importantă, care va schimba totul dintr-o dată. Folosiţi o strategie a reuşitelor minore, în care câştigurile progresive conduc la schimbări profunde ale ipotezelor care vă definesc munca şi viaţa. Acceptaţi calea întortocheată.

Paşii mici conduc la schimbări mari, aşa că nu irosiţi timpul, energia şi banii cu găsirea răspunsului sau a pârghiei care să producă efecte spectaculoase. Aproape nimeni nu obţine schimbarea chiar de la prima încercare. Nu vă mai mişcaţi în linie dreaptă. Probabil că va trebui să vă învârtiţi în cerc de câteva ori pentru a ajunge la următorul ciclu. Vă veţi afla la un nivel mai profund atunci când vă veţi întreba ce aspecte ale vieţii dumneavoastră, în afară de serviciu, au nevoie de schimbare.

Strategia neconvenţională 5

Identificaţi proiectele care vă pot ajuta să căutaţi o nouă profesie sau un alt stil de lucru. Încercaţi să le transformaţi în activităţi în afara serviciului sau în căi paralele pentru a putea experimenta temeinic fără luarea unui angajament.

Gândiţi din prisma proiectelor colaterale şi a sarcinilor temporare, nu a deciziilor care obligă. Urmăriţi aceste activităţi cu seriozitate, dar amânaţi angajamentul. Stabiliţi-vă valorile şi preferinţele de durată, care vă determină unicitatea. Experienţele trebuie să fie variate pentru a le putea compara, restrângând  astfel opţiunile.

Strategia neconvenţională 6

Nu vă concentraţi numai asupra muncii. Găsiţi prototipul uman care vă poate oferi sprijin în tranziţie. Dar nu vă aşteptaţi să-l găsiţi în vechiul cerc social.

Ieşiţi din reţeaua devenită stabilă. Extindeţi-vă. Căutaţi modele de urmat – oameni care vă furnizează idei şi care sunt exemple vii pentru alte stiluri profesionale şi de viaţă. Cei mai mulţi încearcă să schimbe nu numai ceea ce fac, ci aspiră să lucreze cu oamenii pe care îi plac şi pe care îi respectă.

Strategia neconvenţională 7

Nu aşteptaţi momentul dramatic în care e dezvăluit adevărul. Folosiţi întâmplările zilnice pentru a găsi o semnificaţie a schimbărilor prin care treceţi. Exersaţi povestirea şi repovestirea propriei existenţe. În timp, ea se va clarifica.

Tranziţiile majore din carieră durează între trei şi cinci ani. Marele punct de cotitură, dacă există vreunul, tinde să apară mai târziu. Între timp, folosiţi orice element ca mecanism de declanşare. Nu aşteptaţi un catalizator. Ceea ce înţelegeţi din evenimente este mult mai important decât evenimentele în sine. Profitaţi de ceea ce vă oferă viaţa pentru a vă revizui sau cel puţin pentru a vă reexamina povestea. Spuneţi-o în diferite moduri, ca şi cum aţi revizui un CV sau o scrisoare de intenţie. Dar nu vă povestiţi viaţa numai în faţa unei audienţe prietenoase; spuneţi-o şi scepticilor. Nu dezarmaţi dacă povestea se schimbă pe parcurs.

Strategia neconvenţională 8

Faceţi un pas înapoi. Dar nu pentru multă vreme.

Când vă blocaţi şi nu mai înţelegeţi nimic, detaşaţi-vă de conflict pentru a reflecta asupra schimbării. Chiar şi o pauză scurtă ca o excursie la ţară poate îndepărta obstacolele obişnuiţei. Dar nu staţi departe prea mult timp, altfel vă va fi greu să vă întoarceţi. Numai prin interacţiune şi angajament activ în lumea reală ne descoperim pe noi înşine.

Strategia neconvenţională 9

Schimbarea are loc cu întreruperi. Existe perioade în care sunteţi deschis la mari schimbări şi perioade în care nu se întâmplă aşa. Profitaţi de ocazii.

Ferestrele oportunităţii se deschid şi apoi se închid. Trecem prin perioade în care suntem foarte receptivi la schimbările majore şi prin altele în care chiar şi nişte devieri minore de la plan sunt greu de tolerat. Profitaţi de oportunităţile naturale (de exemplu, perioada de după un program educaţional sau preluarea unei noi funcţii; o aniversare importantă) pentru a începe cu dreptul. Comunicaţi-le şi celorlalţi că v-aţi schimbat (şi că veţi mai face şi alte schimbări). Fiţi atent la efectul înşelător al rutinei. Progresul poate fi stimulat prin uitare, punând întrebări, lăsând timp şi spaţiu între identităţi.  Dar nu cedaţi în faţa întrebărilor fără răspuns; treceţi mai departe, chiar şi la un angajament provizoriu.

Extras din cartea: Identitatea profesională – scrisă de Herminia Ibarra.


Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: