Decalog pentru părinţii elevilor de clase primare (şi nu numai)!

1 sept.

1. Orele încep la ora 8. Fix. Orele.
Daca orele încep la ora 8 fix, elevii trebuie să fie în clasă la ora 7.50. Nu la 7.15.
2.Verificati la intrarea în școală dacă elevul are ghiozdanul și uniforma în dotare. (și mâncare, că nu avem serviciu de catering matinal).
3. Etichetați toate hăinuțele. Mai sunt încă cel puțin 20 aceeași mărime și model. Nu e de ajuns să prindeți doar un ac de siguranță pe interior. Cel puțin 10 procedează la fel.
4. Țineți minte cu ce pulover a plecat fetița pentru a-i transmite tatălui în caz că vine el s-o ia. Dacă e bordo, atunci va trebui să i-l pozați, că sigur va veni cu unul kaki acasă.
5. Despărțirile matinale de copii, sunt doar pentru 4 ore. N-o să vă fie dor. E de ajuns o singură îmbrățișare!
6. Nu întrebați copilul la prânz Ce ai făcut la școală?. Sigur nu veți primi alte răspunsuri în afară de M-am jucat sau nimic sau Am scris.
7. Nu întrebați învățătorul Ce ați făcut azi ? El poate crede că îl întrebați ce a făcut el, nu va avea timp să povestească, dumneavoastră aşteptati să vă spună despre copil, el n-ar face-o că ar da idei de întrebări altor 20. S-ar putea să vă povestească. Cu detalii. (ca aşa sunt învăţătorii, vorbăreţi) S-ar putea să regretați. Nu pentru că nu vă place ce vă spune, ci pentru că vă grăbiți. Mai bine vă programați la o consultație. Vă va povesti o oră doar lucruri despre copilul dvs. Pe unele dintre ele le știți deja.
8. Apreciati mereu lucrările pe care vi le arată copilașii. Nu uitați că nu sunt pictori, nici arhitecți. Astfel, exersați actoria. (Nu uitați de zâmbet).
9. Ascultați tot ce vă povestește copilul. Credeți 50%. Maximum. Restul, reprezintă adevărurile lui subiective. Doar ale lui. (Deși s-au sugrumat, călcat în picioare sunt toți teferi).
10. NOTTA BENE: Dacă AȘA A SPUS DOAMNA , nu contraziceți copilul. El știe mai bine ce a spus doamna. A fost în clasă, a auzit. El mai știe că doamna nu i-ar face rău, că nu-l nedreptățeşte, că-l ajută, că-l va lega la șiret sau îi va închide cercelul, el știe că doamna este un magician care vindecă vânătăi cu un gel fermecat, că alungă rutina cu o melodie, că fabrică fericire cu doar niște stickere. El știe că doamna iubește toți elevii în egală măsură.
Succes!Ar fi trebuit să scriu aici ca e un pamflet. Dar nu e. Tratați-l ca atare!

Decalog pentru părinţii elevilor de clase primare (şi nu numai)!

Foto: Pinterest

Sursa: 1


Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: