Să cunoaştem câţiva dintre autorii prezenţi la FILIT 2017

1 oct.

Anul 2017 aduce la Iaşi o sumă de autori naţionali şi internaţionali, de renume, care vor încânta publicul ieşean pe durata 4-8 Octombrie, la evenimentul FILIT. 

Cu această ocazie, îmi propun să cunoaştem împreună câteva nume prezente pe scena culturală a festivalului.

FILIT

Gao Xingjian – este pictor, cineast, dramaturg, romancier și poet. La începutul anilor ’80, dramaturgia lui a fost considerată în China prima încercare de teatru modernist, având numeroare probleme din partea autorităților comuniste.

Laureat al premiului Nobel pentru literatură în anul 2000, tradus în zeci de limbi, autorul continuă să creeze pictură sau poezie, operă și teatru.

Gao Xingjian

Gao Xingjian

Nuruddin Faraheste romancier, dramaturg și autor a numeroase eseuri polemice, nominalizat de mai multe ori la Premiul Nobel pentru Literatură; <<Cel mai important romancier african al momentului.>> (The New York Review of Books)

Nuruddin Farah

Nuruddin Farah

Adriaan van Disscriitor și jurnalist, olandez, a debutat cu nuvela Nathan Sid, premiată pentrul debutul cu cele mai mari vânzări. În anii ’90 a scris în special jurnale de călătorie, urmate mai apoi de romane și eseuri.

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Codrin Liviu Cuțitarupredă literatură victoriană, romantism american, istoria coloniștilor puritani în Lumea Nouă și teorie critică la Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Are rubrici săptămânale în Dilema Veche și Ziarul de Iași, este membru a numeroase societăți academice din Europa și America, a scris nouă volume de autor și un roman.

Codrin Liviu Cuțitaru

Codrin Liviu Cuțitaru

Florin Chirculescua publicat nuvele și povestiri în revistele JSF, Anticipația și Nautilus. A fost redactor-șef al revistei Nautilus și al unei pagini săptămânale de sci-fi în Curierul Național. A publicat cinci romane sub pseudonimul Sebastian A. Corn și alte trei sub alte nume. În viața de zi cu zi, este chirurg toracic. <<Şi prin scris, şi prin chirurgie, te lupţi cu moartea>> spune Florin Chirculescu

Florin Chirculescu

Florin Chirculescu

 Ruxandra Cesereanupoetă, prozatoare, eseistă și profesor la Catedra de literatură comparată a Facultăţii de Litere din Cluj

Ruxandra Cesereanu

Ruxandra Cesereanu

Svetlana Aleksievici – extras din cartea Soldații de zinc – Unde este omul căruia numai gândul războiului să-i provoace suferință? Eu nu-l găsesc. Dar ieri, lângă sediul statuui-major, zăcea moartă o pasăre necunoscută. Și ciudat… Soldații se apropiau de ea și încercau să-și dea seama ce fel de pasăre e. Le era milă.

Svetlana Aleksievici

Svetlana Aleksievici


Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: