Haștagul. De la staniol la platină

9 iul.

<<  Vrem să nu se sfârșească beatitudinea asta prenupțială, ivită din iubire și pirostrii, și care este justificată, minunată, plină de raze vesele, ciripit de păsărele și norișori roz. Well…

La tabloul acesta aspirațional de cuplu, inevitabil se adaugă în timp fapte și făpturi, angoase și facturi, presiunea de a demonstra, de a performa și de a bifa.

„Nunta este mereu prezentată ca actul final al poveștii. Nicăieri nu ni se spune ce urmează după ea. Nici un autor de basme nu scrie că Albă-ca-Zăpada i-a mâncat zilele prințului pentru că era obsedată să facă ordine în castelul lor de trei ori pe zi.” Aceasta este o replică a Barbrei Streisand din filmul The Mirror Has Two Faces, una dintre cele mai realiste și ireverențioase viziuni despre ce ar trebui să fie căsătoria.

Nimeni nu vorbește despre ce urmează după. De fapt, nimeni nu prea vorbește despre lucrurile incomode, fiindcă ele ne fac vulnerabili și, mai ales în epoca rețelelor sociale, toți vrem imaginea perfectă, demnă de Like & Share”, nu de compătimire. Nu poți da check-in de la o autogară de provincie, nu e Instagramabilă poza de la Breaza, nu postezi Your Story din Rahova. Pentru că social media presupune afișarea de stare și de standard, nu de micile și anonimele noastre bucurii. Pericolul? Un haștag artificial, de punere în șcenă. Mie mi-e frică de oamenii care susțin că nu se ceartă niciodată. Care declară că nu pot sta despărțiți nici o zi. Care nu acceptă ideea că verigheta nu aduce cu sine puterea de a citi gândurile partenerului.

Ce lipsește? Curajul autenticității bine definite și asumarea imperfecțiunilor, complicitatea sănătoasă între parteneri, afecțiunea și respectul în ciuda exasperantelor tabieturi. Acestea devin soclul celei mai prețioase relații din Univers: cea la bine și la greu”. 

>>

*Acest articol este preluat din revista NUNTA, numărul 15, ediția 1/2019 și scris de redactor-șef Anca Ciuciulin.


Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Îți mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !


 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: