Iași, 10-18 August 2019: „Jumătate de secol de la primul pas pe lună”, un spectacol marca Planetariu Mobil

11 aug.

Publicul ieșean este invitat să participe, în perioada 10 – 18 August 2019, la spectacolul intitulat „Jumătate de secol de la primul pas pe lună”. Evenimentul este propus de Planetariu Mobil, care revine la Ateneul Național din Iași și în această vară. 

Au trecut 50 de ani de când astronautul Neil Armstrong a pășit pentru prima dată pe lună. Planetariu Mobil vă invită să sărbătorim împreună jumătate de secol de la primul pas pe lună, printr-un spectacol interactiv. Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecțiile live spectaculoase, mecanica cerească, științele aerospațiale și cucerirea spațiului cosmic vor încânta publicul.

Planetariu-Mobil-Iasi

Planetariul Mobil Educațional, o inițiativă a Asociației Astronomice PLUTO, este un proiect educațional nonformal, menit să atragă micii vizitatori înspre lumea fascinantă a cosmosului, o temă științifică din ce în ce mai populară în rândurile publicului larg din toată lumea. 

„Posibilitățile de dezvoltare și cunoaștere ale copiilor într-un oraș mare, cum este Iașul, sunt fantastice, dar depind întotdeauna de deciziile adulților. Ei sunt cei care aleg activitățile de weekend ale celor mici. Noi ne bucurăm că există copii care nu au lipsit de la nicio temă prezentată de noi, fie că a fost vorba de constelațiile străbunilor, fie de rover-ul Curiosity și Galileo Galilei. Experiențele din planetariul mobil sunt evenimente educaționale unice și merită trăite de toate familiile ”, a declarat Adrian Filpișan, coordonatorul activităților. 

Alte detalii

Evenimentele se vor desfășura într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri, care va fi plasat în sala mare de spectacole a Ateneului Național din Iași. Proiecțiile se vor desfășura între orele 10:00 – 19:00, din oră în oră. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet este 16 RON. Accesul la eveniment se face pe bază de rezervări la 0740. 365. 699 sau cu 15 minute înainte de începerea evenimentului, în limita locurilor disponibile. 

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult. 

Evenimentul este organizat de Asociația Astronomică PLUTO, iar partenerii sunt: Ateneul Național din Iași, precum și Ioana Gamen Events.


Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Îți mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !


 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: