Trusă de mic ajutor în direcția muncii

12 ian.

Nu știu cum fac alții însă mie îmi place să mă documentez, periodic, despre diverse subiecte care, poate, la un moment dat îmi vor fi utile. Acesta este și motivul pentru care am să las câteva informații în direcția muncii care să constituie, de ce nu, o trusă de mic ajutor și pentru Cititorul curios. 

Fără doar și poate cuvinte ca: raport de muncă, angajare, salarizare, ore suplimentare (+ altele) nu sunt străine cetățeanului responsabil al societății de astăzi. Puse în contextul personal și profesional ele generează situații diferite care au soluții la fel de diferite. Și, pentru a clarifica, și a avea cele mai bune răspunsuri, se poate face apel la câteva elemente de bun simț care nu ar trebui să lipsească din trusa nimănui, la nevoie.

O carte din domeniu

O carte (sau mai multe) care să cuprindă o perspectivă generoasă asupra muncii. Un exemplu la care fac referire poate fi Codul muncii, Legea dialogului social (Editura Hamangiu) sau Procedura completă la angajare (Editura RENTROP & STRATON).

Din prima selecție poți afla, printre altele, soluții la probleme actuale din domeniul muncii sau cum aplici, efectiv, noi reglementări. Este foarte util fie că ești în tabăra angajatului, sau cea a angajatorului, sau cea a avocatului (sau alt practician din domeniu).

Din cea de-a doua exemplificare, poți înțelege mai bine cum ești recrutat, de pildă. Ce pași se urmează, oficial, așa încât să fii un fericit posesor de job. 🙂 

Am și eu o astfel de carte, și o răsfoiesc ce-i drept, pentru a fi la curent cu piața muncii. Un mic extras ce face referire la Evaluarea surselor de recrutare:

Evaluarea surselor de recrutare

 

 

O sursă online de informare

avocatnet.ro este o formă potrivită de a explica legislația în toată vasta sa cuprindere. De asemenea, aceste surse sunt de remarcat:

legislatiamuncii.manager.ro, hrmanageronline.ro, revistacariere.ro, anofm.ro, mmuncii.ro, hbr.org.

O discuție cu un specialist

Comunicarea online este foarte facilă în prezent. Se dispune de tehnică, de resurse care să asigure o conectare rapidă cu o altă persoană. Motiv pentru care, ar fi nemaipomenit să discuți direct cu un mediator, avocat, jurist, specialist de HR/Resurse Umane și să dezbați ce te interesează direct. Un start este pe rețeaua LinkedIn, din România (Delia Călușer, Maria Nicuțar, Monica Droșu etc.) sau din străinătate (Brigette Hyacinth, Andrew Seaman, Adam Grant, Linda Raynier etc.)

Trusa de mic ajutor are deschisă lista propunerilor de conținut înspre domeniul muncii, oricând. Acum, vreau să aflu și despre tine: Tu ce idei/recomandări ai pe această tematică? Sharing is caring 🙂 


Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like) sau să comentezi(comment) postarea.

Îți mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !


 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: