Colecţie de citate

 1. *** Când îţi plouă în suflet fă-ţi umbrelă dintr-o bucurie. *** (Emil Cioran)
 2. *** Oamenii mor, națiunile apar și dispar, dar ideile rămân. *** (John F. Kennedy)
 3. *** Acceptarea luminează chipul, refuzul îi dă frumusețea. *** (Rene Char)
 4. *** Viața cere uitare. Ca să ne aducem aminte, trebuie ca înainte să fi uitat. Forța a tot ce este viu este uitarea. Memoria noastră funcționează precum o rană: cu cât îi rupi coaja mai des, cu atât cicatricea crește și-ți va reaminti durerea. De aceea, repovestim aceleași povești. Dar și pentru că nu le înțelegem. Ceva înțeles nu mai este repetat, odată priceput, cuvântul este redus la tăcere. În interiorul tăcerii își face loc adevărul, devenind și spațiul aducerii aminte. Ne vom aminti doar ceea ce este încă prezent și, totuși, uitat. *** (Valentin Nicolau)
 5. *** O problemă bine pusă este pe jumătate rezolvată. *** (John Dewey)
 6. *** Inovația, creativitatea și schimbarea se nasc din vulnerabilitate. *** (Brené Brown)
 7. *** Frica ne ține concentrați asupra trecutului sau îngrijorați de viitor. Dacă vom putea să ne dăm seama care este această frică, vom fi capabili să înțelegem că acum suntem bine. Acum. Astăzi. Suntem încă în viață. Iar corpurile noastre funcționează minunat. Ochii noștri încă pot vedea cerul frumos. Urechile noastre încă pot auzi vocile celor dragi. *** (Thich Nhat Hanh)
 8. *** Trebuie să-ți urmezi pasiunea. Trebuie să-ți dai seama care e lucrul pe care-l iubești – cine ești cu adevărat. Și să ai curajul să faci asta. Eu cred că singurul curaj de care are nevoie cineva vreodată e curajul de a-și urma propriile visuri. *** (Oprah Winfrey)
 9. *** Imaginația se simte liberă numai atunci când lasă pe moment la o parte teama de a greși. *** (Alvin Tofler)
 10. *** Ideile îndrăznețe sunt ca piesele de șah în atac; ele pot fi bătute, dar pot și începe un joc câștigător. *** (Goethe)
 11. *** Important nu e cel ce critică; nici acela care arată cum se împiedică omul puternic sau care spune cum ar putea cel care face un lucru să-l facă mai bine. Lauda i se cuvine celui ce se află în arenă, a cărui față e neclăită de praf, sânge și sudoare; celui ce se luptă cu mult curaj; celui care dă greș iar și iar, pentru că nu există efort fără greșeală și neajunsuri; celui ce se străduiește să înfăptuiască tot ce trebuie înfăptuit; celui ce cunoaște entuziasmul și devotamentul și care se dăruiește unei cauze demne de laudă; celui care, în cele din urmă, cunoaște, în cel mai bun caz, triumful unei mărețe realizări, iar în cel mai rău caz, dacă dă greș, măcar greșește dovedind un curaj fără limite… *** (Theodore Roosevelt)
 12. *** Încercând să atingem inaccesibilul, facem să devină imposibil și ceea ce ar fi fost realizabil. *** (P. Watzlawick)
 13. *** Răspândeşte lumina, iar întunericul se va risipi de la sine. *** (Erasmus)
 14. *** Cuvintele știu despre noi lucruri pe care noi nu le știm despre ele. *** (Rene Char)
 15. *** Unele dintre cele mai mari provocări din relații provin din faptul că majoritatea oamenilor intră într-o relație pentru a obține ceva: încearcă să găsească pe cineva care îi face să se simtă bine. În realitate, singura modalitate de a trăi o relație este dacă vă vedeți relația dumneavoastră ca un loc de dăruire și nu un loc de luat. *** (Anthony Robbins)
 16. *** Adevărul nu este proprietatea unei singure persoane, ci comoara întregii omeniri. *** (Ralph Waldo Emerson)
 17. *** Valoarea întâmplării este egală cu gradul ei de improbabilitate. *** (Milan Kundera)
 18. *** Atunci când ești inspirat de un scop important, de un proiect extraordinar, toate gândurile tale ies din matca lor. Mintea ta transcende obstacolele, conștiința ta se extinde în toate direcțiile și constați că te afli într-o lume nouă, grozavă și minunată. Forțele, talentele și înzestrările latente prind viață, iar tu descoperi că ești o persoană cu mult mai grozavă decât ai visat vreodată să fii. *** (Patanjali, învățător indian numit adesea părintele sistemului yoga)
 19. *** Cuvintele sunt precum frunzele. Acolo unde ele abundă, arareori mai găseşti şi roade împrejur. *** (Alexander Pope)
 20. *** Dragostea înseamnă să iubeşti ce este greu de iubit. Altfel, nu  poate fi numită o virtute. *** (Gillbert Keith Chesterton)
 21. *** O faptă bună este precum un clopot care cheamă oamenii la închinare. *** (proverb danez)
 22. *** A fura idei de la cineva, este plagiat. A le fura de la mai mulţi, este cercetare. *** (Legea lui Murphy)
 23. *** Câinilor le vine uşor să-şi arate afecţiunea. Ei nu se îmbufnează  şi nu stau supăraţi. Nu fug niciodată de acasă când sunt trataţi nedrept. Nu se plâng niciodată de mâncarea ce li se dă. Nu se plâng de cum arată casa. Sunt cavaleri şi curajoşi. Gata să-şi protejeze stăpâna cu preţul vieţii lor. Le plac copiii, indiferent de cât de gălăgioşi  şi supărători ei sunt. Câinilor pur şi simplu le place să fie în compania lor. De fapt, câinii fac concurenţă soţilor(bărbaţilor) şi dacă aceştia ar copia mai mult din virtuţile lor, viaţa în familiile noastre ar fi mult mai plăcută. *** (Billy Graham)
 24. *** Căsnicia nu ne face nici mai buni, nici mai răi, ci doar intensifică la bine şi la rău ceea ce deja se găseşte în noi. *** (Sydney J. Harris)
 25. *** Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi. *** (Goethe)
 26. *** Ar fi trebuit să muncesc măcar atât cât să-mi dau seama că nu-mi place. *** (Paul Theroux)
 27. *** Munca pe care o faceți va acoperi o mare parte din viața voastră și singurul mod de a fi cu adevărat satisfăcuți e să faceți ceea ce credeți voi că e o muncă extraordinară. Și singurul mod de a face o muncă extraordinară e să iubiți ceea ce faceți. Dacă nu ați descoperit-o încă, atunci căutați în continuare. Nu vă mulțumiți cu orice. Așa cum se întâmplă cu orice are de-a face cu inima, veți ști când o veți găsi. Și așa cum se întâmplă în orice relație extraordinară, devine din ce în ce mai bună odată cu trecerea anilor. Așadar, continuați să căutați până veți găsi. Nu vă mulțumiți cu orice. *** (Steve Jobs) 
 28. *** Nu poţi trăi o zi perfectă fără să faci ceva pentru cineva care nu te va putea răsplăti niciodată. *** (John Wooden)
 29. *** Fă trei preziceri corecte, consecutive, şi vei fi considerat un expert. *** (Legea lui Murphy)
 30. *** Viitorul. Perioada aceea în care afacerile noastre prosperă, prietenii ne sunt prieteni adevăraţi şi fericirea ne este asigurată. *** (Ambrose Bierce)
 31. *** Întoarce-ţi faţa către soare şi umbrele vor rămâne în urma ta. *** (proverb din Noua Zeelandă)
 32. *** Pot rezuma în două cuvinte tot ce am învăţat despre viaţă: merge înainte. *** (Robert Frost)
 33. *** Sunt mulți oameni care nu îndrăznesc să se sinucidă pentru că se tem de ce-ar putea spune vecinii. *** (Cyril Connolly)
 34. *** Singurătatea este eternul refren al vieții. Ea nu este mai rea și nici mai bună decât multe alte lucruri. Despre ea doar se vorbește prea mult. Omul este singur întotdeauna și niciodată. *** (Erich Maria Remarque – Arcul de triumf)
 35. *** Viaţa este ceva ce faci când nu te poţi duce la culcare. *** (Fran Lebowitz)
 36. *** Dacă fericirea ta depinde de ceva ce face altcineva, atunci chiar ai o problemă. *** (Richard Bach)
 37. *** Imposibilul poate fi împărţit oricând în posibilităţi. *** (Autor necunoscut)
 38. *** Cei doi mari inamici ai fericirii sunt durerea şi plictiseala. *** (Arthur Schopenhauer)
 39. *** Femeile americane se așteaptă să descopere la bărbații lor perfecțiunea pe care femeile din Anglia speră să o afle la majordomi. *** (William Somerset Maugham)
 40. *** Dacă nu-ţi convine ceva, schimbă acel lucru. Dacă nu-l poţi schimba, schimbă modul în care te gândeşti la lucrul respectiv. *** (Mary Engelbreit)
 41. *** Tot ce e bun: ori e imoral, ori este ilegal, ori îngraşă. *** (Legea lui Murphy)
 42. *** Calamitățile sunt de două feluri: ghinionul personal și norocul altora. *** (Ambrose Bierce)
 43. *** Una dintre cele mai mari tristeți este că singurul lucru pe care îl poți face opt ore în fiecare zi este să muncești. Nu poți nici mânca opt ore pe zi, nici bea opt ore pe zi, nici face dragoste opt ore pe zi. *** (William Faulkner)
 44. *** Nu-mi place de acel om. Trebuie să-l cunosc mai bine. *** (Abraham Lincoln)
 45. *** Creierul este un organ minunat: începe să funcționeze de cum vă treziți dimineața și nu se oprește până când nu ajungeți la serviciu. *** (Robert Frost)
 46. *** Procrastinarea este arta de a ţine pasul cu ziua de ieri. *** (Don Marquis)
 47. *** O vorbă, înainte de a fi îmbrăcată în cuvinte, trebuie să se formeze, mic mamifer dureros, în străfundul unui pântec, acolo unde primește dreptul de a avea un sens, un sunet, o origine. *** (Alain Bosquet) 
 48. *** Continuă să-ţi spui că lucrurile vor merge rău şi ai şanse mari să devii profet. *** (Isaac Singer)
 49. *** Nu putem direcţiona vântul, dar putem ajusta pânzele. *** (Autor necunoscut)
 50. *** Televizorul este gumă de mestecat pentru ochi. *** (Frank Lloyd Wright)
 51. *** A  avea un prieten este mai vital decât a avea un înger. *** (Nichita Stănescu)
 52. *** Dragostea e ca un zâmbet: niciodată nu are valoare dacă nu o dăruiești. *** (Walter Scott)
 53. *** Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpâneşte toate bunurile lumii. *** (Aristotel)
 54. *** Nu cunoaştem decât ceea ce îmblânzim, iar oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Cumpără lucruri gata făcute de la negustori. Şi cum nu există negustori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. *** (Antoine de Saint Exupery)
 55. *** Rațiunea omului trebuie doar să aibă o voință mai puternică decât soarta. *** (Thomas Mann)
 56. *** Vor exista  mereu oameni care te vor răni, aşa că trebuie să-ţi păstrezi încrederea şi doar să ai mai multă grijă în cine ai încredere şi a doua oară. *** (Gabriel Garcia  Marquez)
 57. *** Dacă te simți deprimată n-ar trebui să mergi, o să ți se citească pe față. Nefericirea este o boală contagioasă. *** (Martha Graham)
 58. *** A țipa la ființele vii reprezintă o tendință de a le ucide spiritul. Bețele și pietrele pot rupe oase, dar cuvintele ne rup inimile… *** (Robert Fulghum)
 59. *** Ceea ce dau paragrafele scrise cu litere mari este anulat de paragrafele scrise cu litere mici. *** (Legea lui Murphy)
 60. *** Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate învăţa la şcoală. Dar dacă  nu ai învăţat ce înseamnă prietenia înseamnă că nu ai învăţat nimic. *** (Muhammad Ali)
 61. *** Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţa. *** (Horaţiu Mălăele)
 62. *** Fericirea este ca o minge: alergăm după ea şi cum am prins-o îi dăm cu piciorul. *** (Duisseux)
 63. *** Viaţa este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ţi menţine echilibrul  trebuie să continui să mergi înainte. *** (Albert Einstein)
 64. *** Nu te poţi îndrăgosti de cineva cu care nu ai râs niciodată. *** (Autor Necunoscut)
 65. *** Cărţile mele sunt ca apa. Cărţile marilor genii sunt ca vinul. Din fericire toată lumea bea apă. *** (Mark Twain)
 66. *** Când puterea de iubire va depăşi iubirea de putere, în lume va fi pace. *** (Jimi Hendrix)
 67. *** Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-şi umple goliciunea interioară şi acele persoane foarte rare şi deosebite care încearcă să-şi vadă această goliciune. *** (Osho)
 68. *** Valorezi atât cât te apreciezi. *** (F. Rabelais)
 69. *** Glumind putem spune orice, chiar şi adevărul. *** (Sigmund Freud)
 70. *** Gândiţi critic şi nu memoraţi doar ceea ce vor alţii să gândiţi. *** (N. D. Walsch)
 71. *** Ceea ce nu trăim la timp, nu trăim niciodată. *** (Octavian Paler)
 72. *** Mai bine o dragoste pierdută, decât una neavută. *** (Mircea Eliade)
 73. *** Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. *** (Confucius)
 74. *** Lenea este mama a nouă invenţii din zece. *** (Legea lui Murphy)
 75. *** Viaţa este o tragedie  când este privită în prim-plan şi o comedie când o priveşti în plan larg. *** (Charlie Chaplin)
 76. *** Poţi să trăieşti o sută de ani, dacă renunţi la toate acele lucruri care te fac să îţi doreşti să trăieşti atât. *** (Woody Allen)
 77. *** Nu permite ca opiniile celorlalţi să devină realitatea ta. *** (Lee Brown)
 78. *** Adevărata ignoranţă  nu este absenţa cunoaşterii, ci refuzul de a o dobândi. *** (Karl Popper)
 79. *** Trebuie să-ţi doreşti să fii puternic. Altfel, nu vei ajunge niciodată aşa. *** (Friedrich Nietzsche)
 80. *** Pe cer nu există nicio diferenţă între Est şi Vest. Fiecare om îşi creează propriile diferenţe şi apoi le crede adevărate. *** (Buddha)
 81. *** Ataşează-te de cei care te pot face mai bun şi primeşte-i pe cei care, la rândul tău, îi poţi face mai buni. *** (Seneca)
 82. *** Copiii găsesc totul în nimic, oamenii găsesc nimic în tot. *** (Giacomo Leopardi)
 83. *** Cei mai mulţi oameni nu se maturizează, ci doar cresc. *** (Leo Rosten)
 84. *** Secretul geniului este transferul spiritului copilăriei în maturitate. *** (Thomas Henry Huxley)
 85. *** Nimic nu este mai inutil decât să faci în mod eficient ceea ce nu ar trebui făcut deloc. *** (Anonim)
 86. *** Zâmbetul: cea mai ieftină şi eficientă cremă antiriduri. *** (Anonim)
 87. *** Nimic nu este mai eficient şi nimic nu costă mai ieftin ca prevenţia. *** (Nicolae Opopol)
 88. *** Atâta timp cât nu-ţi pasă unde eşti, nu te poţi rătăci. *** (Legile lui Murphy)
 89. *** Cuvintele sunt cu adevărat mijlocul de comunicare cel mai puţin eficient. Ele sunt cele mai expuse la interpretări greşite şi cel mai adesea prost înţelese. *** (Neale Donald Walsch)
 90. *** Oamenii eficienţi sunt cei mai mari leneşi, dar sunt nişte leneşi inteligenţi. *** (David Dunham)
 91. *** Convingerea este de multe ori mai eficientă decât forţa. *** (Esop)
 92. *** E cam greu să fii eficient, fără să fii un pic nepoliticos. *** (Elbert Hubbard)
 93. *** De fiecare dată când e de făcut ceva greu, îl deleg celui mai leneş om, pentru că întotdeauna găseşte o modalitate rapidă de a face acel lucru. *** (Walter Chrysler)
 94. *** Cosmosul poate fi cunoscut, dar ego-ul niciodată; sinele este mai îndepărtat decât orice stea. *** (G.K. Chesterton)
 95. *** Eficienţa este atunci când faci lucrurile bine, eficacitatea este atunci când faci lucrurile care sunt bune. *** (Peter Drucker)
 96. *** Progresul nu este provocat de către cei care se trezesc primii, el este provocat de către oamenii leneşi care caută mereu un mod mai uşor de a face un lucru. *** (Robert A. Heinlein)
 97. *** În viaţă nu primeşti niciodată ceea ce meriţi, ci ceea ce negociezi. *** (Thomas Edison)
 98. *** Toată lumea ştie că anumite lucruri sunt irealizabile, până când vine cineva care nu ştie acest lucru şi le realizează. *** (Albert Einstein)
 99. *** Mulţi dintre cei care eşuează o fac pentru că nu şi-au dat seama cât de aproape au fost de succes înainte de a renunţa. *** (Thomas Edison)
 100. *** Iniţial a fost o lume a bărbaţilor. Apoi, a apărut Eva. *** (Richard Armour)
 101. *** Dacă iubirea este răspunsul, puteţi să repetaţi întrebarea? *** (Lily Tomlin)
 102. *** Să pari slab atunci când eşti puternic şi puternic atunci când eşti slab. *** (Sun Tzu)
 103. *** Oamenii deştepţi vorbesc pentru că au ceva de spus; proştii, pentru că trebuie să spună ceva. *** (Platon)
 104. *** Pierdem trei sferturi din noi înşine în încercarea de a fi ca alţi oameni.  *** (Arthur Schopenhauer)
 105. *** Nu poţi opri valurile, însă poţi învăţa să navighezi. *** (Jon Kabat Zinn)
 106. *** În momentul în care te mulţumeşti cu mai puţin decât meriţi, vei primi chiar mai puţin decât atât. *** (Maureen Dowd)
 107. *** Caută ridicolul în toate lucrurile şi îl vei găsi. *** (Jules Renard)
 108. *** Primul om care a preferat să înjure  decât să dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizaţiei. *** (Sigmund Freud)
 109. *** Mulţi indivizi din societatea modernă sunt ca barcagii: trag la vâsle, dar stau cu spatele la viitor. *** (Henry Coandă)
 110. *** Dacă găseşti un drum fără obstacole, probabil că drumul acela nu duce nicăieri. *** (J. F. Kennedy)
 111. *** Experienţa e cel mai dur profesor, pentru că  mai întâi îţi dă testul şi apoi îţi spune care este lecţia. *** (Legea lui Vernon)
 112. *** Atunci când faci un lucru bine din prima încercare, necazul este că nimeni nu apreciază cât de dificil a fost. *** (Legea lui Murphy)
 113. *** Chiar dacă un milion de oameni cred într-o prostie, tot o prostie rămâne. *** (Legea lui Murphy)
 114. *** Spune-mi şi voi uita, arată-mi şi poate îmi voi aduce aminte, implică-mă şi voi înţelege! *** (Confucius)
 115. *** Sunt recunoscător tuturor celor care mi-au spus NU. Din cauza lor m-am descurcat singur. *** (Albert Einstein)
 116. *** Mereu ni se pare că suntem iubiţi pentru că suntem buni şi nu realizăm că suntem iubiţi pentru că sunt buni cei care ne iubesc. *** (Lev Tolstoi)
 117. *** Nu-i nimic rușinos în a-ți iubi dușmanii – dar este destul de periculos. *** (Bernard Levin)
 118. *** Nu dați atenție la ceea ce spun criticii. Niciodată nu s-a ridicat vreo statuie unui critic. *** (Jean Sibelius)
 119. *** Omul are nevoie de un singur vis pentru a suporta realitatea. *** (Sigmund Freud)
 120. *** Mă bucur când plouă, pentru că şi dacă nu m-aş bucura, tot plouă. *** (Anonim)
 121. *** Nu recunosc alt semn al superiorităţii decât bunătatea.  *** (Ludwig van Beethoven)
 122. *** Toate comorile pământului nu pot cumpăra o şansă pierdută. *** (Amanda Scott)
 123. *** Limpede nu vezi decât cu inima, ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor. *** (Antoine de Saint Exupery)
 124. *** Nimeni nu te poate face să suferi fără permisiunea ta! ***  (Eleanor Roosevelt)
 125. *** Faima existenţei umane nu constă în a trăi, ci în a şti pentru ce trăieşti. *** (Leonardo Da Vinci)
 126. *** Căci întreaga existență a omului printre semenii săi nu este altceva decât o luptă pentru a acapara atenția celuilalt. *** (Milan Kundera)
 127. *** Și-a luat diploma în științe juridice și are un birou mobilat. A rămas o singură problemă, să-l dăm jos din pat. *** (Peter Arno)
 128. *** Nimeni nu uită niciodată unde și-a îngropat securea. *** (Kin Hubbard)
 129. *** Eu nu sunt ceea ce mi se întâmplă, eu sunt ceea ce aleg să devin. *** (Carl Jung)
 130. *** Un popor fără cultură, este un popor uşor de manipulat. *** (Immanuel Kant)
 131. *** Există doar trei lucruri pe care poţi să le faci pentru o femeie: poţi să o iubeşti, să suferi pentru ea sau să o transformi în literatură. *** (Henry Miller)
 132. *** Sensul vieţii este să îi dai sens. *** (Mircea Eliade)
 133. *** Indiferent de ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci. *** (Mahatma Gandhi)
 134. *** Uneori ai succes… iar alteori înveţi. ***  (Robert Kiyosaki)
 135. *** Când vezi că ai aceeaşi părere cu majoritatea, este bine să mai reflectezi o dată. *** (Mark Twain)
 136. *** Tăcerea oamenilor este formată din cuvinte care ajung mai greu la destinație. Dar ajung pînă la urmă, atîta doar că tăcerea călătorește mai încet. *** (Matei Vișniec)
 137. *** Fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi și trebuie un gram de iubire ca s-o înțelegi. *** (Nicolae Iorga)
 138. *** Ceea ce îmi doresc în viață este compasiune, un flux între mine și ceilalți, bazat pe o dăruire reciprocă din inimă. *** (Marshall B. Rosenberg)
 139. *** Oamenii nu sunt deranjați de lucruri, ci de propria lor viziune asupra lucrurilor respective. *** (Epictet)
 140. *** Pe cât de rar se întâmplă ca doi parteneri să nu se potrivească deloc, la fel de rar se întâmplă ca ei să se potrivească perfect.  (O cucoană de nouăzeci și unu de ani) *** (Rodica Ojog-Brașoveanu)
 141. *** Pentru a avea o căsnicie fericită, nu este suficient să te căsătorești cu bărbatul iubit sau cu femeia iubită, mai trebuie să și iubești bărbatul sau femeia cu care te-ai căsătorit! (Veche zicală populară) *** (Jacques Salomé)
 142. *** Nu alegem să iubim, iubim pur și simplu. *** (Olympia Alberti)
 143. *** Există atâta frumusețe în fiecare început. *** (R. M. Rilke)
 144. *** Victoria obținută prin violență este echivalentul unei înfrângeri, pentru că este temporară. Violența este arma celor slabi. *** (Mahatma Gandhi)
 145. *** Epuizează-ți manifestările sufletului printr-un zâmbet. *** (Nikos Kazantzakis)
 146. *** Un răspuns rostit pe un ton blând poate adesea să întoarcă mânia din drum. *** (Autor Necunoscut)
 147. *** Deschid cartea, cartea geme, Caut vremea, nu e vreme. *** (Tudor Arghezi)
 148. *** Controlul asupra minții înseamnă ca literalmente să te bucuri de orice se poate întâmpla. *** (Mihaly Csikszentmihalyi)
 149. *** Timpul este dimensiunea în care devenim conștienți că fiecare secundă este un act de creație iar existența autentică necesită muncă și celebrare, ritual și rugă și aprecierea naturii timpului. *** (Rabbi Abraham Joshua Heschel) 
 150. *** Viața nu are alt înțeles decât cel pe care i-l dă omul însuși, cu toată forța de care este capabil. *** (Erich Fromm)
 151. *** Legăturile interumane înseamnă mai mult decât mass-media și mesaje, informație și persuasiune; ele îndeplinesc și o nevoie mai adâncă și deservesc un anumit scop. Indiferent dacă e clară sau întunecată, tumultoasă sau tăcută, deliberată sau, fatal, întâmplătoare, comunicarea este baza întâlnirilor și fundația comunității. Este, pe scurt, o legătură interumană esențială. *** (din lucrarea The Human Connection, de Ashley Montagu)
 152. *** Nici o ființă care trăiește|Nu trăiește nici singură, nici pentru ea însăși. *** (William Blake)
 153. *** Hai să stabilim ceva, și anume că atunci când ne vom întâlni, vom zâmbi de fiecare dată, chiar dacă ne e greu. Să zâmbim unii la alții și să ne facem timp unii pentru alții. *** (Maica Tereza)
 154. *** Pe lumea asta există lucruri pe care nu poți să le faci decât singur și lucruri pe care nu poți să le faci decât în doi. Important e să împaci astea două lucruri cum trebuie. *** (Haruki Murakami) 
 155. *** Trecutul nu moare niciodată. Nici măcar nu e trecut. *** (William Faulkner)
 156. *** Timpul este ca un râu care ne poartă înainte către ciocniri cu realitatea ce impun să luăm decizii. Nu ne putem opri deplasarea pe râu și nu putem evita ciocnirile. Nu putem decât să le abordăm în cel mai bun mod posibil. *** (Ray Dalio)
 157. *** Nimeni nu a avut vreodată de pierdut pentru că a ascultat. *** (Calvin Coolidge, cel de-al 30-lea președinte al Statelor Unite ale Americii)
 158. *** Natura a dăruit omului o singură limbă, dar două urechi, pentru a-i putea auzi pe ceilalți de două ori mai mult decât vorbim. *** (Epictet)
 159. *** Zâmbiți, vă rog! Râsul este un micro-eveniment social, surâsul însă este o expresie a profunzimii ființei! *** (Mihai Șora)
 160. *** Un zbor frumos până la soare căci, cine crede în zbor, e stăpân peste zare. *** (Lucian Blaga)

Ţi-a plăcut? Te invit: să distribui(share) sau să apreciezi(like) sau să comentezi(comment) postarea.

Îți mulţumesc, Zâmbetul Soarelui !


 

%d blogeri au apreciat: