Acasă, cea mai dulce melodie – #jurnaldecalatorie

7 nov.

Sâmbăta aceasta vă invit să discutăm despre călătorii. Mai exact, despre idei bune de aplicat pentru o perioadă de relaxare.

În ceea ce mă priveşte sunt o pasionată a experienţelor de acest gen. Am cunoscut multe locuri frumoase din ţară şi din străinătate, care mi-au oferit încântare prin frumosul ce-l exprimă.

Îmi aduc aminte cât de interesantă a fost experienţa work & travel SUA . A fost o vacanţă de vară pe care am petrecut-o în anii de studenţie şi care mi-a permis să descopăr ţinuturi culturale noi. Am lucrat, dar am şi reuşit să leg prietenii durabile. Am totuşi un regret:  faptul că nu am participat la festivalul baloanelor din Albuquerque, New Mexico.

VacanteSpeciale.ro-Istanbul-sunset-250x250

Fiecare loc vizitat imprimă omului un suflu de generaţii. O sumă de valori ce îi îmbogăţeşte sufletul şi inima, dar şi o modalitate de educare , până la urmă. De aceea, trebuie să dea o atenţie sporită alegerii destinaţiilor unde pleacă.

Aceeaşi grijă o am şi eu. De exemplu, vara anului 2015. Mi-am dorit ceva diferit. Mă tentează oferta din categoria circuite cu avionul, dar şi o vacanţă specială în care să descopăr cât mai bine tradiţia din  România.

Şi, pentru că, acasă este cea mai dulce melodie, mă îndrept către Maramureş, timp de 5 zile. Este o destinaţie plină de spirit românesc tradiţional.

Ce am făcut acolo ? Am să notez în jurnalul meu virtual, chiar acum, filă cu filă.

Aşadar, iată cum arată un #jurnaldecalatorie:

Fila 1

Rezerv, cu ajutorul unei agenţii de turim,un pachet de 5 zile la Hotelul Păltiniş (3 stele). Este o zonă deosebită situată pe valea Vişeuţului, la limita dintre Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului. Un centru modern în dotare şi pitoresc în aşezare.

Fila 2

Pornesc din Iaşi cu maşina proprie către Maramureş. Mă încântă ideea a ceea ce am să găsesc acolo. După câteva ore de condus , am ajuns . Gazdele sunt foarte amabile şi mă conduc spre camera mea. Am toate dotările necesare: TV, baie cu duş, conexiune wireless, balcon, frigider şi un pat confortabil. Fiind seara fug, repede, la culcare.

Fila 3

Încep drumeţiile către locurile de vis. Aerul proaspăt de munte, verdele încântător şi ospitalitatea celor de lângă mine, mă fac să cred că este un tărâm de vis. Astăzi merg la Cascada Cailor , Borşa. Am să mă încarc cu energie din plin. Sunetul lin al apei , precum şi liniştea muntelui vor contribui la acest fapt.

Fila 4

Îmbrac haina de pelerin şi mă îndrept către Mănăstirea Bârsana. O nouă zi, un nou loc de vizitat. Mă bucură picturile şi construcţia specific stilului creştin-ortodox. Ascult slujba, cumpăr un suvenir şi revin la Hotel Păltiniş.

Fila 5

Astăzi am în plan o adevărată provocare: Păstrăvăria Păltiniş. Îmi place să pescuiesc, dar şi să mănânc peştele gătit. Am savurat din reţete tradiţionale, făcute exclusiv din peşte. Cu ajutorul undiţei, mi-am cunoscut şi limitele în arta pescuitului.  A fost o relaxare minunată.

Fila 6

Vacanţa mea se apropie de final. Plec, curioasă, către Staţiunea Borşa, unde mă aşteaptă tradiţionalul românesc. Am participat la diverse discuţii cu meşteri şi am aprobat calitatea timpului petrecut în compania lor.

Fila 7

Iaşul mă aşteaptă. Plec de la Hotel Păltiniş mult mai bogată. Am făcut activităţi diverse , care m-au umplut de frumuseţe interioară şi exterioară.

 

Concluzionând, acestea sunt ideile pe care ţi le propun pentru o vacanţă de relaxare.

***Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015***

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ţi-a plăcut ? Te invit: să distribui(share)sau să apreciezi(like)  sau să comentezi(comment) postarea.

Mulţumesc, Zâmbetul Soarelui​ !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Un răspuns to “Acasă, cea mai dulce melodie – #jurnaldecalatorie”

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 16. Jurnalul meu de călătorii – #jurnaldecalatorie - 02/12/2015

    […] Acasă, cea mai dulce melodie – #jurnaldecalatorie […]

    Apreciază

Lasă un comentariu